Τις νέες παρεμβάσεις στο μέτωπο της ακρίβειας  που βρίσκονται στο τραπέζι της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι αναμένεται πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα.

Η μάχη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι μια μάχη διαρκής και στη μάχη αυτή αξιοποιούνται διαρκώς νέα εργαλεία πολιτικής μέχρι να καταλάβουν όλοι και ειδικά οι πολυεθνικές εταιρείες ότι η Ελλάδα δεν είναι «μπανανία» και ότι ο πληθωρισμός της απληστίας δεν μπορεί να είναι ανεκτός, τόνισε ο πρωθυπουργός , σε σύσκεψη σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Θα μπει πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους στο βρεφικό γάλα. Ένας μαθηματικός τύπος που θα νομοθετηθεί και πάνω σε αυτό θα μπαίνει εμπορικό κέρδος του 7%», ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας  ότι στόχος είναι η διόρθωση στρεβλών εμπορικών πρακτικών.

Όπως είπε η ενδυνάμωση της ΔΙΜΕΑ και οι εντατικοί έλεγχοι στην αγορά βοήθησαν «να κατανοήσουμε καλύτερα τους μηχανισμούς».

Ακόμα είπε ότι τα νέα μέτρα αφορούν την αντιμετώπιση χρόνιων στρεβλώσεων στην ελληνική αγορά, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι νέες παρεμβάσεις έχουν στόχο τις καθαρές τιμές των τιμοκαταλόγων, περιορίζοντας τις συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30% και μεταφέροντας το όφελος στον καταναλωτή. Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης σύμφωνα με τον πρωθυπουργός αφορούν προϊόντα ευρείας χρήσης, όπως οδοντόκρεμες, καθαριστικά σπιτιού, βρεφικές πάνες, οπωροκηπευτικά.« Για το βρεφικό γάλα είναι παντελώς αδικαιολόγητο. Εκεί θα μπει ένα πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα ήθελα τέλος να προσθέσω ότι μας απασχολεί πολύ ως κυβέρνηση η οικονομική επιβάρυνση για τις νέες οικογένειες». Επεσήμανε ότι είναι κάτι που έχει αντιμετωπιστεί ήδη μέσα από μια σειρά μέτρων υποστήριξης των νέων οικογενειών και εξειδικευμένων πρωτοβουλιών και πρέπει τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στη συνέχεια να τα δούμε στο πλαίσιο μιας συνολικής πολιτικής στήριξης της οικογένειας και ειδικά των νέων οικογενειών αντιλαμβανόμενοι πλήρως το μεγάλο οικονομικό βάρος που η απόκτηση ενός παιδιού συνεπάγεται για μία νέα οικογένεια.

Στην εξειδίκευση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας θα προχωρήσει μέσα στην ημέρα ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας με αναλυτική παρουσίαση.