Ειδικό πακέτο καίριων παρεμβάσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον θέμα της ακρίβειας, σε βασικά προϊόντα κατανάλωσης, θα παρουσιάσει σήμερα η κυβέρνηση, εστιάζοντας σε αγαθά, που εμφανίζονται σε ιδιαίτερα αυξημένες τιμές. Στις 10:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και αμέσως μετά θα δοθεί συνέντευξη από τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, για να γίνει εξειδίκευση των μέτρων.

Τα μέτρα κατά της ακρίβειας, που προανήγγειλε μιλώντας χθες, στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός, θα έχουν στόχο τη μείωση των τιμών, σε ένα αρκετά ικανό ποσοστό, ώστε να λειτουργήσει καταπραϋντικά, για το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών.

Όπως τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος στην ΕΡΤ η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα για να τιθασεύσει την ακρίβεια, για την οποία εκτίμησε πως είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για την ελληνική οικογένεια. Τόνισε πως η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, και είπε ότι σήμερα θα ανακοινωθούν μέτρα για τον καλύτερο ανταγωνισμό στην αγορά προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες καθαρότερων τιμών, και να λειτουργεί η αγορά όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.