Για κορύφωση της διασποράς του κορωνοϊού και άλλων λοιμώξεων τις επόμενες ημέρες, προειδοποίησε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής, στηριζόμενος στα μοντέλα μέτρησης, έκανε λόγο για μεγάλη αύξηση λοιμώξεων που θα σημειωθεί έως τις 23 Ιανουαρίου, τονίζοντας ότι ίσως φτάσουμε τον αριθμό των 7.000 κρουσμάτων την ημέρα.

Μετά θα ακολουτθήσει αργή αποκλιμάκωση, ανέφερε μιλώντας το πρωί της Τρίτης (9/1) στον ΣΚΑΪ,  συνιστώντας προσοχή καθώς υπάρχουν όπως είπε κι άλλες γιορτές, όπως οι Απόκριες μέσα στον Φεβρουάριο.

Τόνισε ότι οι αρχικοί υπολογισμοί πριν από τα Χριστούγεννα προέβλεπαν ότι θα φτάναμε μέχρι και 8.800 κρούσματα ημερησίως στην κορύφωση της διασποράς, αλλά υπάρχει αυτή η σημαντική διόρθωση προς τα κάτω λόγω αλλαγής συμπεριφοράς του κόσμου: «Αρχίσαμε να προσέχουμε, φοράμε λίγο παραπάνω τη μάσκα, κάνουμε τεστ, γίνεται συνείδηση ότι πρέπει να προσέξουμε» είπε ο κ. Σαρηγιάννης.

Τέλος πρόσθεσε ότι έχει αρχίσει ο κόσμος να κάνει και εμβόλια, «ακόμη προλαβαίνουμε, αν δράσουμε τώρα» όπως είπε, ενώ η κατάσταση παρά τους υψηλούς αριθμούς είναι διαχειρίσιμη, τόνισε.

Έκτακτη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας

Συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στις 11:30 π.μ., για την πορεία του κορωνοϊού και της γρίπης.

Αναλυτικά ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ και Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, κ. Αναστασία Κοτανίδου θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου αύριο, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, στις 11:30 π.μ., στο Υπουργείο Υγείας (ισόγειο, Αίθουσα Τύπου), σχετικά με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.