Τουλάχιστον 25 άνθρωποι -8 άνδρες και 17 γυναίκες (εκ των οποίων μία έγκυος)- έχασαν τη ζωή τους μετά τη σφροδρή σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με φορτηγό που μετέφερε μάνγκο στη βορειοανατολική Βραζιλία χθες το βράδυ (7/1).

Το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 11.30 μ.μ. τοπική ώρα στον δρόμο BR-324 κοντά στον δήμο Gaviao στη βορειοανατολική πόλη Bahia. Οι εθνικότητες των νεκρών και τα αίτια του δυστυχήματος είναι ακόμη άγνωστα, με τις σορούς των θυμάτων να έχουν παραδοθεί στην αστυνομία για ταυτοποίηση.

Οι επιζώντες μεταφέρθηκαν σε τέσσερα διαφορετικά νοσοκομεία. Το γραφείο του δημάρχου της Jacobina, μιας πόλης που βρίσκεται κοντά στο δυστύχημα, κήρυξε τριήμερο επίσημο πένθος. «Η νομαρχία εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων σε αυτή τη στιγμή πρωτοφανούς θλίψης και πόνου» ανέφερε σε σημείωμα που αναρτήθηκε στο Instagram.

Πρόκειται για το τελευταίο δυστύχημα με λεωφορείο και πολλούς νεκρούς στη Βραζιλία. Τον περασμένο Αύγουστο επτά οπαδοί της Corinthians, με έδρα το Σάο Πάολο, σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στα νοτιοανατολικά της χώρας, μετά τον αγώνα της ομάδας τους με την Cruzeiro στο Μπέλο Οριζόντε.

Επίσης τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 24 τραυματίστηκαν τον Μάρτιο του 2022, όταν λεωφορείο που μετέφερε ομάδα εργατών έπεσε από αυτοκινητόδρομο στη νότια Βραζιλία.