Την άμεση συμμετοχή των πολιτών επιχειρεί ο Δήμος Χανίων, με το κάλεσμα που απευθύνει για το σχέδιο αστικής προσβασιμότητας που εκπονεί.

Ειδικότερα, ο Δήμος Χανίων εκπονεί Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.), βάσει του Ν. 4819/2021 και με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, με στόχο να προσδιορίσει τις απαιτούμενες παρεμβάσεις ώστε να δημιουργείται ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων προς βασικές, κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις, σύμφωνα με την αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας».

Μέσα από το Σ.Α.Π., ο Δήμος Χανίων, όπως αναφέρει, θα προγραμματίσει για την επόμενη διετία τα σημεία που χρειάζονται παρεμβάσεις, σε βασικούς δρόμους, σε δημόσιους χώρους (πλατείες, πάρκα κ.α.) και δημόσια κτίρια, ώστε αυτά να γίνουν προσβάσιμα σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες και ειδικότερα, για όλα τα άτομα με αναπηρία και τα εμποδιζόμενα άτομα (ηλικιωμένοι, έγκυες κ.α.).

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορούν οι δημότες να ενημερωθούν για τις προτεινόμενες διαδρομές, βασικούς δημόσιους χώρους και κτίρια στους οικισμούς του Δήμου, τα οποία θα εξεταστούν για την βελτίωση της προσβασιμότητάς τους: https://forms.gle/zK1nRpKYSR2mhFap6

 Κάλεσμα του Δήμου Χανίων στους πολίτες για συνδιαμόρφωση

Ο Δήμος Χανίων απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να εκφράσουν τις απόψεις και τα σχόλιά τους επί των προτεινόμενων διαδρομών, χώρων και κτιρίων, συμβάλλοντας έτσι στον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό για την επίλυση των προβλημάτων προσβασιμότητάς τους.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2024, όπως ενημερώνει σχετικά η Δημοτική Αρχή.