Η είδηση του θανάτου ενός τετράχρονου αγοριού από τη Θάσο έχει βυθίσει στη θλίψη όλη την τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά όλα ξεκίνησαν ανήμερα των Θεοφανείων όταν οι γονείς του τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Πρίνου σε εμπύρετη κατάσταση.

Από εκεί μεταφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας στο νοσοκομείο της Καβάλας αφού η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί. Οι θεράποντες ιατροί έκριναν απαραίτητο ο τετράχρονος να διασωληνωθεί και να να μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη εκτίμηση για τον θάνατό του

Ο Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στο MEGA αποκάλυψε ότι σε συνομιλίες που είχε με τους θεράποντες ιατρούς στο Ιπποκράτειο του είπαν ότι ο 4χρονος ήταν τελικά θετικός στον στρεπτόκοκκο.

«Μου είπαν ότι ήταν θετικός στον στρεπτόκοκκο» ανέφερε χαρακτηριστικά σε σχετική ερώτηση που του έγινε.

Συγκλονίζει η θεία του 4χρονου: «Ήταν ένα αγγελάκι»

Η θεία του 4χρονου που ξεψύχησε μίλησε στο MEGA και ανέφερε όσα συνέβησαν μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή. «Πνευμονία έπαθε το παιδί. Αρρώστησε είχε πυρετό. Δεν το κατάλαβαν μάλλον από εδώ οι γιατροί. Το κέντρο υγείας, δεν ξέρω τι, τι έγινε.
Κυριακή, το έφεραν στο κέντρο υγείας, νύχτα. Το πήγαν στην Καβάλα. Στην Καβάλα κατάλαβαν ότι το παιδί δεν είχε ζωή. Το έστειλαν στη Θεσσαλονίκη, στο Ιπποκράτειο, ξεψύχησε, έμεινε το παιδάκι.
Δύο ημέρες άκουσα εγώ ότι είχε πυρετό. Στο κέντρο υγεία άκουσα ότι είπαν ότι δεν χρειάζεται καν να το πάνε και στην Καβάλα. Όχι χρειάστηκε, πάρα-χρειάστηκε. Ένα αγγελάκι ήτανε, ένα πανέξυπνο παιδάκι» ανέφερε χαρακτηριστικά.