Η Νορβηγία έχει θαφτεί στο χιόνι, με τον υδράργυρο να πέφτει για πρώτη φορά στην περιφέρεια του Όσλο κάτω από τους -30 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της νορβηγικής μετεωρολογικής υπηρεσίας η θερμοκρασία που καταγράφεται στο Μπγέρνχολτ, βόρεια της πρωτεύουσας της Νορβηγίας είναι -31,1!

Η θερμοκρασία αυτή καταγράφηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε μετεωρολογικό σταθμό της κοινότητας αυτής και η υψηλότερη θερμοκρασία εκεί τις τελευταίες 24 ώρες ήταν -21,9 βαθμοί Κελσίου.

Λίγο πριν τις 10:00 ώρα Ελλάδας η θερμοκρασία στο Μπγέρνχολτ είχε φτάσει τους -29 βαθμούς Κελσίου, όμως η αίσθηση ήταν -37 βαθμοί Κελσίου, σύμφωνα με τον ιστότοπο yr.no.

«Η νύχτα που περάσαμε ήταν πιθανόν πιο κρύα σε σχέση με αυτό που περιμέναμε» δήλωσε ο Μάρτιν Γκράνεροντ του μετεωρολογικού ινστιτούτου, μιλώντας στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό NRK. Στο κέντρο του Όσλο η θερμοκρασία τη νύχτα έπεσε στους -21,5 βαθμούς Κελσίου.

Κύμα ψύχους πλήττει τη βόρεια Ευρώπη εδώ και μερικές ημέρες, με θερμοκρασία ρεκόρ -43,6 βαθμούς Κελσίου να καταγράφεται στη βόρεια Σουηδία την Τετάρτη. Πρόκειται για τη χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί εδώ και 25 χρόνια τον μήνα Ιανουάριο στη χώρα.