Παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη γιορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνεια στα Χανιά, όπου έγινε η κατάδυση του σταυρού από τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό. Ο Αγιασμός των Υδάτων τελέστηκε με εκατοντάδες πιστούς να έχουν κατακλύσει το παλιό λιμάνι Χανίων.

Ο καλός καιρός βοήθησε τους τολμηρούς που αποφάσισαν να τηρήσουν το έθιμο των Θεοφανείων και να βουτήξουν στα κρύα νερά του λιμανιού για να πιάσουν τον σταυρό. Ο πρωθυπουργός έδωσε σταυρουδάκι στους κολυμβητές που έπιασαν τον σταυρό.

«Αυτή τη λαμπρή και ηλιόλουστη μέρα το φως των Θεοφανείων στέλνει ισχυρό μήνυμα ελπίδας και προόδου. Στην αρχή του 2024 έχουμε την ελπίδα να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση» είπε στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι δυσκολίες προφανώς δεν λείπουν από τις μεγάλες γεωπολιτικές κρίσεις, μέχρι την εισαγόμενη ακρίβεια. Θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπισή τους. Ταυτόχρονα θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη καθημερινότητα. Θα βρισκόμαστε πάντα σε επιφυλακή και για τα εποχικά προβλήματα, τις εποχικές κρίσεις, όπως η έξαρση της γρίπης και του κορωνοϊού» ανέφερε μεταξύ άλλων.