Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για τον εορτασμό των Θεοφανίων, ενώ παρακολούθησε τον αγιασμό των υδάτων στον Κεράτιο Κόλπο.

«Είναι χαρά και τιμή μου, που βρίσκομαι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας», δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Ανδρουλάκης.

Ευχήθηκε «στην αρχή αυτής της νέας χρονιάς να υπάρχει ευημερία, οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη για όλους του Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους».

«Εύχομαι σταθερότητα και ειρήνη στην ανθρωπότητα και να τερματιστούν επιτέλους οι δυο συγκρούσεις, που εξελίσσονται στην ευρύτερη γειτονιά μας σκορπώντας τον θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους», προσέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευχόμενος «χρόνια πολλά, με υγεία σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες απανταχού της γης».

Συνάντηση Ανδρουλάκη – Βαρθολομαίου

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ για την παρουσία του στην Πόλη, καθώς και για το συνεχές ενδιαφέρον του για τα ζητήματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα, που ξανασυναντώ τον Οικουμενικό Πατριάρχη μετά από έναν ακριβώς χρόνο. Έναν χρόνο πυκνό σε γεγονότα, με δύο πολέμους στην ευρύτερη γειτονιά μας και την κλιματική κρίση που έπληξε τη χώρα μας με επώδυνες επιπτώσεις στη Θεσσαλία, το οικοσύστημα της Δαδιάς και τη Ρόδο. Η κλιματική αλλαγή είναι θέμα στο οποίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει πρωτοστατήσει, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξουν παγκόσμιες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των ακραίων συνεπειών της. Τέλος, θα ήθελα να σημειώσω ότι με θλίβουν βαθύτατα οι ειδήσεις για φθορές και πλημμελή συντήρηση της Αγίας Σοφίας, συμβόλου της Ορθοδοξίας και μνημείου της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.