Υποκλαπείσες επικοινωνίες που καταγράφηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνουν ότι το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν ευθύνεται για τις δύο βομβιστικές επιθέσεις στο Κερμάν του Ιράν, από τις οποίες σκοτώθηκαν σχεδόν 100 άνθρωποι, ανέφεραν δύο πηγές που έχουν γνώση των πληροφοριών αυτών.

«Οι πληροφορίες είναι σαφείς και αδιαμφισβήτητες», είπε η μία από αυτές τις πηγές.

Και οι δύο πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν προκειμένου να συζητήσουν αυτό το ευαίσθητο θέμα, είπαν ότι οι πληροφορίες περιλάμβαναν υποκλαπείσες επικοινωνίες, χωρίς να δώσουν άλλες διευκρινίσεις.

Συνελήφθησαν 11 ύποπτοι

Την ίδια ώρα, οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν έντεκα άτομα για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι εμπλέκονται στις δύο βομβιστικές επιθέσεις.

Το υπουργείο Πληροφοριών του Ιράν ανέφερε σήμερα ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν δύο άτομα στην Κερμάν που παρείχαν υποστήριξη σε δύο βομβιστές αυτοκτονίας. Άλλοι εννέα ύποπτοι συνελήφθησαν σε άλλες περιοχές του Ιράν.

Πραγματοποιήθηκαν οι κηδείες των θυμάτων

Σήμερα έγιναν πολλές κηδείες των θυμάτων, με τους συγγενείς τους να κλαίνε πάνω από τα φέρετρα και το πλήθος να φωνάζει «εκδίκηση, εκδίκηση», σύμφωνα με τα πλάνα που πρόβαλε η κρατική τηλεόραση.

«Θα σας βρούμε όπου και αν είστε», είπε ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, υποστράτηγος Χοσεΐν Σαλαμί, στην ομιλία του σε μια κηδεία στην Κερμάν.

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί είπε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ότι οι ιρανικές δυνάμεις «θα αποφασίσουν το πού και πότε θα αναλάβουν δράση».