Εάν λοιπόν, το κινητό σου πάλιωσε, «κολλάει», χάλασε ή απλά είναι ξεπερασμένο και πλέον ψάχνεις το επόμενο, καλά θα κάνεις να ρίξεις μια ματιά στις παρακάτω προτάσεις με τα καλύτερα value for money smartphones. Σου έχουμε τέσσερις μοναδικές προτάσεις για εξαιρετικά smartphone με λιγότερα από 400 ευρώ!

1.Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 6/128GB Blue

Η σειρά Redmi της Xiaomi, και πιο συγκεκριμένα η σειρά των Note προσέφερε πάντα περισσότερα από το συνηθισμένο για την κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει κάθε μοντέλο. Το Note 12 Pro 5G είναι ένα από τα καλύτερα smartphones στη σχέση ποιότητας-τιμής, αφού έρχεται με μια κορυφαία κάμερα, που την βρίσκουμε σε συσκευές σημαντικά υψηλότερης κατηγορίας τιμής, μια οθόνη που είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να βρει κανείς στα χρήματα αυτά, και μια συνολική απόδοση που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για «παράπονα».

Διαθέτει επίσης OIS για πρώτη φορά σε ένα Redmi Note για σταθερές φωτογραφίες χωρίς θόλωμα και άψογη φωτογράφηση σε χαμηλό φωτισμό, καθώς και εξελιγμένες λειτουργίες σκηνοθέτη. Αυτά τα χαρακτηριστικά παρέχουν καθαρές & λεπτομερείς εικόνες ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις φωτισμού. Το Redmi Note 12 Pro 5G ενσωματώνει οθόνη 6,67″ Pro AMOLED με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz (394ppi, υποστήριξη χρωματοχώρου DCI-P3) με διπλά στερεοφωνικά ηχεία και υποστήριξη Dolby® Atmos και Dolby® Vision. Ο ολοκαίνουργιος επεξεργαστής Mediatek Dimensity 1080 είναι πανίσχυρος (κατασκευάζεται στα 6nm) και εξαιρετικά αποδοτικός και συνδυάζεται με την ισχυρή GPU Mali-G68 MC4 της ARM (έως 950MHz) και κορυφαίο σύστημα ψύξης από φύλλα γραφίτη 12 επιπέδων. Η μεγάλη μπαταρία χωρητικότητας 5.000 mAh και η υποστήριξη τεχνολογίας ταχείας φόρτισης 67W Turbo Charge εξασφαλίζουν πολλές ώρες αυτονομίας και ταχύτατη αναπλήρωση αντίστοιχα (πλήρης φόρτιση σε 46 λεπτά περίπου).

2.Samsung Galaxy A23 5G 64GB 5G Μαύρο

Το Samsung Galaxy A23 5G επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για συσκευές προσιτές σε όλους, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα. Με εκπληκτική οθόνη 120 Hz, ισχυρό επεξεργαστή Snapdragon 695, τετραπλή κάμερα με πλούσιες λειτουργίες και συνδεσιμότητα 5G, οι χρήστες απολαμβάνουν ταχύτητα και απόδοση επόμενης γενιάς σε εξαιρετική τιμή. Με εμφάνιση που ενθουσιάζει, δακτυλικό αποτύπωμα στο πλάι, υποστήριξη Google Pay μέσω NFC, επεκτάσιμο αποθ. χώρο μέσω κάρτας microSD (έως και 1TB, πωλείται χωριστά), ήχο Dolby Atmos® και προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, το Galaxy A23 5G ήρθε για να σου προσφέρει φανταστικά χαρακτηριστικά και εμπειρία συνδεσιμότητας Galaxy. Η μεγάλη μπαταρία 5.000 mAh (τυπ.) και η υποστήριξη τεχνολογίας υπερταχείας φόρτισης (Fast Charging) 25W εξασφαλίζουν πολλές ώρες αυτονομίας και ταχύτατη αναπλήρωση αντίστοιχα.

3.POCO X5 Pro 256GB 5G Μπλε

Υποστηρίζοντας υψηλό ρυθμό ανανέωσης 120Hz, προσαρμόσιμη φωτεινότητα (1.920Hz PWM) για άνετη προβολή και διευρυμένη χρωματική γκάμα (10-bit), το POCO X5 Pro 5G είναι το πρώτο μοντέλο για τη σειρά X με οθόνη 6,67” DotDisplay FHD+ τεχνολογίας Flow AMOLED. Ελαφρύ και λεπτό για να ταιριάζει τέλεια στην παλάμη σου, ενσωματώνει κύρια κάμερα 108MP με αισθητήρα μεγάλου μεγέθους (1/1,52”) και τεχνολογία binning pixel 9-σε-1, η οποία καταγράφει λεπτομέρειες με ανάλυση 108 εκατομμύρια pixel, παρέχοντας απόλυτη ευκρίνεια ακόμα και μετά από πολλές μεγεθύνσεις. Το σύστημα απεικόνισης ολοκληρώνεται από μία υπερευρυγώνια κάμερα με αισθητήρα 8MP και μία κάμερα macro με αισθητήρα 2MP, ενώ στο μπροστινό μέρος υπάρχει μία selfie κάμερα των 16MP. Το POCO X5 Pro 5G εξοπλίζεται με τον προηγμένο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 778G 5G, ο οποίος προσφέρει υψηλότερη ισχύ και μεγαλύτερη αξιοπιστία χάρη στην κατασκευαστική μέθοδο 6nm, ώστε να έχεις εφαρμογές, παιχνίδια, προγράμματα, φωτογραφίες, video και τραγούδια στη διάθεση σου ανά πάσα στιγμή. Με αποθηκευτικό χώρο 256GB τύπου UFS 2.2 (με Write Turbo) μπορείς να αποθηκεύσεις όλα σου τα αρχεία και μάλιστα… γρήγορα. Τέλος, η μεγάλη μπαταρία των 5.000 mAh (τυπ.), το 67W Turbo Charging και η τεχνολογία MMT εξασφαλίζουν πολλές ώρες αυτονομίας.

4.Sony Xperia 10 V 6/128GB 5G Μαύρο

Μικρό και ελαφρύ, το Xperia 10 V μεταφέρεται εύκολα παντού και πάντα. Διαθέτει επίσης μια κορυφαία μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας 5.000 mAh, μπροστινά στερεοφωνικά ηχεία, μια φωτεινή οθόνη OLED και κάμερα τριών φακών. Στη διάθεση σου βρίσκεται η οπτική σταθεροποίηση εικόνας Optical SteadyShot™ που μπορείς να αξιοποιήσεις τόσο στις στατικές λήψεις όσο και στις λήψεις βίντεο, ακόμα και εν κινήσει. O επεξεργαστής της Qualcomm® κατασκευάζεται στα 6nm για υψηλές επιδόσεις και εξαιρετική ενεργειακή αποδοτικότητα. Ενσωματώνει 8 πυρήνες (2x 2.2GHz Kryo 660 Gold και 6x 1.7GHz Kryo 660 Silver) και την προηγμένη Adreno 619 GPU για υψηλές επιδόσεις στα παιχνίδια. Με μνήμη (RAM) μεγέθους 6GB, απολαμβάνεις απαράμιλλη σταθερότητα, ομαλότητα και εξαιρετική απόκριση όταν «ανοίγεις» εφαρμογές, όταν περιηγείσαι στο Internet ή όταν παρακολουθείς ταινίες και παίζεις παιχνίδια. Και με 128GB επεκτάσιμου (με κάρτα μνήμης microSD) αποθηκευτικού χώρου, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις μαζί σου όλη τη συλλογή με τις φωτογραφίες, τα τραγούδια και τις εφαρμογές σου.