Αξιοι της μοίρας τους οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με το αριστερό στο 2024, καθώς γνώρισαν την ήττα στη Λαμία από τον τοπικό ΠΑΣ με 1-0. Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι παίκτες του Ολυμπιακού αλλού πατούσαν κι άλλού βρίσκονταν, με αποτέλεσμα να βρεθούν πίσω στο σκορ (4′ Σλίβκα) και να κινδυνεύσουν με δεύτερο γκολ, η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ ανέβασε στροφές στο β’ μέρος, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε από το σημείο του πέναλτι, με τον Φορτούνη στο 50′ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι. Πέντε χαμένοι βαθμοί στα δύο τελευταία παιχνίδια με αντιπάλους Ατρόμητο και Λαμία! Τραυματίας αποχώρησε στα τελευταία λεπτά ο Πεπ Μπιέλ, φόβοι για ζημιά στο γόνατο.

Χωρίς εκπλήξεις στην ενδεκάδα, αλλά με έναν κρυφό άσο στον πάγκο, παρέταξε την ομάδα του ο Κάρλος Καρβαλιάλ. Ο Πορτογάλος τεχνικός διάλεξε ό,τι καλύτερο είχε στη φαρέτρα του, με τον Στέβαν Γιόβετιτς στην κορυφή της επίθεσης και τους Μασούρα, Φορτούνη, Ποντένσε να σχηματίζουν τριάδα πίσω του. Στην τετράδα της άμυνας, εμπιστεύθηκε το δίδυμο Ντόη-Ρέτσου, ενώ στα δύο άκρα διατήρησε τους Ροντινέι, Ορτέγκα. Στον άξονα, επίσης, δεν πείραξε το δίδυμο των Καμαρά και Εσε, ενώ ενίσχυσε τον πάγκο με τον νεοαποκτηθέντα φορ Φραν Ναβάρο, ώστε να υπάρχει εναλλακτική επιλογή για την επίθεση, λόγω της απουσίας των δύο ΜαροκινώνΕλ Καμπί και Ελ Αραμπί.

Ο Λεωνίδας Βόκολος δεν είχε στη διάθεσή του τους Καρλίτος (ανέτοιμος) και Κυριάκο Παπαδόπουλο (τιμωρημένος). Αυτό, ωστόσο, δεν εμπόδισε την ομάδα του να μπει δυνατά στο ματς και να προηγηθεί μόλις στο 4ο λεπτό με τον Σλίβκα, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής και με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Πασχαλάκη.

Μόλις στο 7ο λεπτό από ενέργεια του Φορτούνη, η μπάλα έφτασε στον Μασούρα, ο οποίος απέτυχε για εκατοστά να σκοράρει από ευνοϊκή θέση.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης χρειάστηκε να πει δύο φορές «όχι» σε προσπάθειες των Μαρτίνεθ και Ακούνια που φλέρταραν με το 2-0.

Σαφώς επηρεασμένοι από το διάστημα της διακοπής οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν τεράστια προβλήματα από την επιθετική άμυνα των γηπεδούχων και την πίεση ψηλά.

Από το 15ο λεπτό που άρχισε να μπαίνει στο παιχνίδι και ο Ντανιέλ Ποντένσε που ξεκίνησε αριστερά με εντολή να χαμηλώνει και να παίρνει τη μπάλα, ο Ολυμπιακός πάτησε καλύτερα, η μπάλα άρχισε να γυρίσει πιο σωστά και πιο γρήγορα, όλο και πιο κοντά στην περιοχή της Λαμίας.

Στο 27ο λεπτό ο Τζανδάρης έπεσε άγαρμπα πάνω στον Φορτούνη, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει αιμορραγία και να τον αφήσει με ένα δόντι λιγότερο. Μετά τις πρώτες βοήθειες, ο κάπτεν του Ολυμπιακού παρέμεινε στο γήπεδο, παρότι δημιουργήθηκε ανησυχία στον πάγκο, για το αν μπορεί να συνεχίσει.

Στο 37′ ο Ακούνια βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, αλλά ο Πασχαλάκης αντέδρασε σωστά για ακόμη μία φορά.

Γενικά η εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος ήταν αποκαρδιωτική, με τους παίκτες άνευρους, χωρίς ρυθμό κι ένταση, προβλέψιμες επιλογές, αργή ανάπτυξη. Το ακόμη χειρότερο είναι πως ο Κάρλος Καρβαλιάλ έβλεπε αυτή την απαράδεκτη αγωνιστική συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του, χωρίς να πει ή να αλλάξει το παραμικρό…

Την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι με διάταξη 4-4-2 στο ανασταλτικό κομμάτι και όλους τους παίκτες πίσω από τη μπάλα, κατάφεραν να περιορίσουν στο ελάχιστο τους κινδύνους προς την εστία τους.

Άλλη εικόνα, πέναλτι και δοκάρι!

Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν με πιο άγριες διαθέσεις για το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, η ατυχία τους χτύπησε την πόρτα εις διπλούν. Αρχικά ο Μασούρας δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση, με τον Κοσέλεφ να αντιδρά σωστά.

Ενώ στο 50′ η ομάδα του Καρβαλιάλ κέρδισε πέναλτι (χέρι Νούνιες) έπειτα από ενέργεια του Ορτέγκα, αλλά ο Κώστας Φορτούνης που πήρε την ευθύνη, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι!

Η επιθετικότητα του Ολυμπιακού συνεχίστηκε με τον Ποντένσε να περνά δεξιά από το 46′ και τον Ναβάρο να παίρνει θέση στο γήπεδο αντί του άφαντου Γιόβετιτς. Στο 54′ ο Μασούρας γύρισε τη μπάλα προς τον Καμαρά, αλλά εκείνος μπερδεύτηκε κι έχασε σημαντική ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Στο 77′ ο Τσιλούλης σούταρε από αριστερά, με τον Πασχαλάκη να πέφτει στη δεξιά γωνία και να απομακρύνει σε κόρνερ.