Ισραηλινό drone έπληξε προάστιο της Βηρυτού, της πρωτεύουσας του Λιβάνου. Ο λόγος για το νότιο προάστιο Νταχίγιε, που είναι προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Στόχος φαίνεται ότι ήταν γραφείο της Χαμάς. Τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τουλάχιστον έξι νεκρούς και για δεκάδες τραυματίες.

Μεταξύ των νεκρών είναι ένας εκ των ηγετικών στελεχών της Χαμάς, ο Σάλαχ αλ Αρούρι, δεύτερος στην ιεραρχία του κινήματος μετά τον Ισμαήλ Χανίγια, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους ασφαλείας.

Γεννηθείς στη Δυτική Όχθη το 1966, ο Σάλαχ αλ Αρούρι ήταν μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς από το 2010 και δεύτερος στην ιεραρχία του κινήματος μετά τον Ισμαήλ Χανίγια από το 2017. Ήταν επίσης ο ηγέτης της Χαμάς στη Δυτική Όχθη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι στιγμής οι συγκρούσεις περιορίζονταν στη συνοριακή γραμμή Ισραήλ – Λιβάνου. Αυτή είναι η πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου στη Μέση Ανατολή που το Ισραήλ «χτυπά» την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Τις τελευταίες ημέρες οι συγκρούσεις έχουν ενταθεί και αυξάνονται οι φόβοι για περιφερειακή κλιμάκωση του πολέμου στη Γάζα.