Σάλο έχει προκαλέσει στην Αυστραλία η είδηση πως ο παγκόσμιος πρωταθλητής και ολυμπιονίκης της ποδηλασίας Ρόαν Ντένις συνελήφθη και κατηγορείται για την δολοφονία της συζύγου του επίσης αθλήτριας της ποδηλασίας, Μελίσα Χόσκινς.

Η 32χρονη Μελίσα επίσης παγκόσμια πρωταθλήτρια της ποδηλασίας βρέθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου με πολύ σοβαρά τραύματα έξω από το σπίτι της στην Αδελαϊδα. Παρά την άμεση επέμβαση των σωστικών συνεργείων και την άμεση μεταφορά της σε νοσοκομείο η άτυχη γυναίκα κατέληξε τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Ρόαν Ντένις χτύπησε τη σύζυγό του με ένα όχημα, σχεδόν μπροστά από το σπίτι τους.

Οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν πως προχώρησαν στην σύλληψη ενός 33χρονου άνδρα τον οποίο το θύμα φέρεται να γνώριζε πολύ καλά. Τα Αυστραλιανά μέσα όμως έδωσαν άμεσα στην δημοσιότητα την ταυτότητα του δράστη. Ο λόγος για τον σύζυγο της, Ρόαν Ντένις.

Αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης

Ο εισαγγελέας της Αδελαϊδας προχώρησε στην απαγγελία κατηγοριών για δολοφονία μέσω επικίνδυνης οδήγησης στον Ντένις ο οποίος όμως αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης και απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Η ακροαματική διαδικασία για το συμβάν αναμένεται σύμφωνα με τα τοπικά μέσα να ξεκινήσει στις αρχές του ερχόμενου Μαρτίου. Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται.

Ο 33χρονος Αυστραλός είναι από τους πιο γνωστούς αθλητές στην πατρίδα του, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο στο άθλημά του, καθώς είχε κατακτήσει δύο ολυμπιακά μετάλλια, το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Με την Μελίσα Χόσκινς υπήρξε παντρεμένος από το 2018 και είχαν μαζί δύο παιδιά.