Στην ματαίωση όλων των σημερινών δρομολογίων των αμαξοστοιχιών Eurostar με προορισμό ή προέλευση το Λονδίνο προχώρησε η σιδηροδρομική εταιρεία, αφήνοντας 30.000 επιβάτες αποκλεισμένους στη πόλη.

«Εξαιτίας της πλημμύρας σε μια σήραγγα στη γραμμή υψηλής ταχύτητας κοντά στο Λονδίνο, πρέπει να ματαιώσουμε όλες τις αμαξοστοιχίες μας στη γραμμή μας από και προς το Λονδίνο το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου», ανέφερε η εταιρεία Eurostar.

Η έντονη βροχόπτωση στο Λονδίνο έχει προκαλέσει μεγάλες πλημμύρες σε πολλές περιοχές της πόλης.

Αυτές οι πλημμύρες στις σιδηρογραμμές επηρεάζουν, εκτός από την κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών Eurostar, και την κυκλοφορία των τρένων που συνδέουν το Λονδίνο με τη νοτιοανατολική Αγγλία.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, οικογένειες είναι αποκαρδιωμένες από την ματαίωση του ταξιδιού τους λίγο πριν την Πρωτοχρονιά, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που προσπάθησαν να κλείσουν πτήσεις μέσω διαδικτύου για το Παρίσι για να «σώσουν» τις διακοπές τους αλλά ήρθαν αντιμέτωποι με εξαιρετικά υψηλά ναύλα που αυξάνονταν κάθε λεπτό. Άλλοι επιβάτες ψάχνουν κατάλυμα για να διανυκτερεύσουν στο Λονδίνο.