Ένα φρέσκο μυστήριο έχει προκαλεί ο αιφνίδιος θάνατος του Βλαντιμίρ Εγκόροφ, μέλους του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» του οποίου ηγείται ο πανίσχυρος πρόεδρος Πούτιν.

Ο Εγκόροφ ήταν 46 ετών και βουλευτής στη ρωσική Δούμα. Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν από τη Μόσχα, η σορός του βρέθηκε στην αυλή της οικείας που διέμενε. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως στο σώμα του δεν υπήρχαν σημάδια εγκληματικής πράξης. Ωστόσο οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του δεν έχουν διευκρινιστεί. Ευελπιστούν οι Αρχές πως η νεκροψία θα ρίξει φως στο πώς ο Εγκόροφ κατέληξε νεκρός.

Από τοπικά Μέσα του Τομπόλσκ, μετέφεραν ότι μάλλον πρόκειται για κάποιο μοιραίο ατύχημα, χωρίς να έχουν δώσει περισσότερες πληροφορίες. Κυκλοφορεί ευρέως πως έπεσε από τον τρίτο όροφο του κτηρίου.

Ο Εγκόροφ, που το 2016 είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο διαφθοράς χωρίς όμως να καταδικαστεί, διατελούσε αναπληρωτής πρόεδρος στη Δούμα και πρόσφατα είχε επαινεθεί για την υποστήριξη στους στρατιώτες του ουκρανικού μετώπου.

Ο απρόσμενος θάνατος του νεαρού πολιτικού διεύρυνε τον κύκλο με όλες εκείνες τις μαζεμένες απώλειες επιφανών Ρώσων, επιχειρηματιών κυρίως, κάτω από άγνωστες συνθήκες.