Έντονη ενόχληση στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκάλεσαν οι εικόνες από το «χριστουγεννιάτικο πάρτι» που διοργανώθηκε στους διαδρόμους του Ερυθρού Σταυρού κατά τη διάρκεια του 24ώρου της εφημερίας του.

Στα πλάνα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο διακρίνονται μέλη του προσωπικού του αθηναϊκού νοσοκομείου να τραγουδούν και να χορεύουν, την ίδια στιγμή μάλιστα που τραυματιοφορείς μεταφέρουν ασθενή ανάμεσα από την ορχήστρα.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους είναι μια ετήσια παράδοση που επαναλαμβάνεται εδώ και χρόνια.

Μετά τις έντονες -και δικαιολογημένες- αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το γλέντι, ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε εντολή για την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) προκειμένου να διερευνηθούν οι ευθύνες της διοικήτριας του νοσοκομείου, Ελπινίκης Ταβιανάτου.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «κατόπιν παραγγελίας του Υπουργού Υγείας Κου Μιχαήλ Χρυσοχοϊδη, στο πλαίσιο Άσκησης του Πειθαρχικού Ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 11, παρ. 5, του Νόμου 3329/2005 (ΦΕΚ Α΄- 81), παραγγέλθηκε στην 1 η ΥΠΕ η διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ, σε βάρος της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» ΕΕΣ, για βεβαίωση παραπτώματος που εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 107, παρ. 1, εδάφιο (β) και (ε) του Νόμου 3528/2007 (ΦΕΚ Α΄-26) «Κώδικας κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ».

Τη διαδικασία ανέλαβε να διεκπεραιώσει ο Διοικητής του Ιπποκράτειου έχοντας λάβει την εντολή να καταλήξει στο πόρισμά του τουλάχιστον έως Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.

Πολάκης: «Αν ήμουν εγώ υπουργός»

Ο υπερτομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, είχε καυτηριάσει τη συμπεριφορά των υπαλλήλων τρου Ερυθρού Σταυρού, κάνοντας λόγο για «απόλυτο εξετευλισμό».

«Έπρεπε να συμβεί αυτό με υπουργό εμένα», επισήμανε στο υστερόγραφό του, έχοντας κατονομάσει ως διοργανώτρια του γλεντιού τη διοικήτρια σε μέρα μάλιστα που το νοσοκομείο εφημέρευε κι έπρεπε να δεχθεί έκτακτα περιστατικά.