Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν την Πέμπτη μετά από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε δύο χωριά της περιοχής Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, όπως μετέδωσαν οι τοπικές αρχές.

Οι δύο εξ αυτών που έχασαν τη ζωή τους στον βομβαρδισμό του χωριού Μπιλένκε ήταν ψαράδες, ενημέρωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στο Telegram. Πέντε άμαχοι επίσης τραυματίστηκαν, συμπλήρωσε.

Αυτή η κοινότητα, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από την πόλη Ζαπορίζιε, βρίσκεται στις όχθες του Δνείπερου, τα νερά του οποίου χρησιμεύουν ως φυσική γραμμή του μετώπου, καθώς χωρίζουν τις ρωσικές από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Σε μια άλλη επίθεση, εναντίον του χωριού Ορίχιβ, ένα άτομο σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν μεταξύ των κατοίκων, διευκρίνισαν οι Αρχές.

Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις στην περιοχή του Χαρκόβου, στη βορειοανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με την αστυνομία της περιοχής.

Μια 60χρονη υπέκυψε στα τραύματά της έπειτα από έναν βομβαρδισμό στο Βοβτσάνσκ, δίπλα στη ρωσική μεθόριο και άλλες δύο γυναίκες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τρεις γυναίκες, ηλικίας 58 έως 76 ετών, τραυματίστηκαν επίσης σε μια αεροπορική επιδρομή εναντίον του χωριού Γκλουτσκίβκα, έγινε γνωστό.