Το LIVE NEWS του Mega με τον Νίκο Ευαγγελάτο έφερε στο φως ένα σοκαριστικό βίντεο μέσα από το ΙΧ που τα ξημερώματα των Χριστουγέννων κατέληξε στις μπαριέρες της λεωφόρου Σχιστού με αποτέλεσμα οι δύο επιβαίνοντες, ο οδηγός και η συνοδηγός, να τραυματιστούν πάρα πολύ σοβαρά και νοσηλεύονται στο «Αττικόν».

Εκείνο που συνταράσσει είναι πως τη στιγμή του τροχαίου το αυτοκίνητο κινείτο στον δρόμο με ταχύτητα 210 χλμ/ώρα!

Η συγκλονιστική περιγραφή της 22χρονης

Η 22χρονη Ηλιάνα μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS μέσα από το νοσοκομείο. Περιέγραψε όλα όσα έζησε στη διάρκεια της μοιραίας κούρσας.

«Και με το που σκάσαμε πάνω στη νησίδα ήταν όλα τόσο ακαριαία, που μου λέει ο Αλέξανδρος «Ηλιάνα πρέπει να τα έχω κόψει όλα». Και κοιτάω κάτω, παίρνω τα πόδια μου και λέω ‘Αλέξανδρε, δεν έχω πόδια’. Υπάρχει και στροφή, αλλά αν δεν ήταν 210 τα χιλιόμετρα και ήταν 110 ίσως και εγώ να είχα και τα δύο μου πόδια και θα ήμουν καλύτερα», είπε.

Η ίδια δεν επιχείρησε να ωραιοποιήσει  καταστάσεις. «Τρέχαμε, τρέχαμε πολύ». Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ΙΧ να βγει από την πορεία του κι έπεσε στο σημείο που ενώνονται οι μπάρες. Δυστυχώς τα σίδερα πέρασαν μέσα στο όχημα και τρύπησαν τα πόδια τους. «Εμένα δεν μπήκε λάμα στα πόδια. Εμένα μου τα ξύρισε. Μου τα ξερίζωσε. Δεν είχα πόδια, τα σήκωνα τα πόδια μου», είπε η 22χρονη.

Από την άλλη ο 28χρονος Αλέξανδρος έχει χάσει το ένα πόδι και παλεύει ακόμη να σώσει το άλλο.

«Το παιδί μου, το παιδί μου»

«Το κινητό έκλεισε μετά το μπαμ. Το δικό μου το κινητό το βρήκε η μαμά».

Η Ηλιάνα τα είχε όλα μπροστά της: τη σύγκρουση, το πρώτο σοκ, τη στιγμή που η λάμα ξερίζωσε τα πόδια της, τα λεπτά που έδινε κουράγιο στον Αλέξανδρο για να μην χάσει τις αισθήσεις του και την ίδια να προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία της και να καλέσει Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ.

«Το κινητό του Αλέξανδρου έβγαλε ‘μάλλον έχετε εμπλακεί σε κάποιο τροχαίο. Θέλετε βοήθεια;’ Κι εκεί φωνάξαμε ναι. Μάλλον δεν ακουγόταν. Είμαστε εκεί. Προς αυτήν την μεριά. Πυροσβεστική. Και του λέω δεν έχω πόδια. Και μου λέει κοπελιά δεν γίνεται να μην έχεις πόδια. Και του τα σηκώνω και του τα δείχνω. Να τα».

Τι θα μπορούσε να σκεφτεί εκείνη την ώρα; «Μου είπαν ότι ζητούσα κι έλεγα ‘Γωγώ’. Είναι η κόρη μου. Ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα και φώναξα ‘το παιδί μου, το παιδί μου’».

«Ήταν τελείως τυχαία η στιγμή που τράβηξα. Η προηγούμενη στιγμή ήταν που χορεύαμε στο μαγαζί με τον αδελφό μου. Εκείνη η στιγμή ήταν αλήθεια τυχαία. Φορούσαμε ζώνη κανονικά. Αν δεν φορούσαμε ζώνη δεν θα μιλούσαμε αυτήν την ώρα», υποστήριξε για το βίντεο.

«Έρχεται η ψυχίατρος και προσπαθούσε να μου πει ότι δεν έχω πόδια. Και την βγάζω από τη δύσκολη θέση και της λέω ‘το ξέρω ότι δεν έχω πόδια’. Παθαίνει εγκεφαλικό. Αφού εγώ τα κρατούσα», κατέληξε η 22χρονη.