Εντός Ιανουαρίου και δη προς το τέλος του πρόκειται να συνταχθεί η δικογραφία που θα φέρει ενώπιων των δικαστικών Αρχών δεκάδες οπαδούς που είχαν λάβει μέρος στα σοβαρά επεισόδια στον Ρέντη, κατά τη διάρκεια των οποίων συνέβη ο θανάσιμος τραυματισμός του 31χρονου αστυνομικού από τη φωτοβολίδα.

Όπως ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος« και των «Νέων» Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, το απόγευμα της Τετάρτης (27/12), η ΕΛΑΣ συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις έρευνες για τον εντοπισμό όσων συμμετείχαν στη γενικευμένη σύρραξη της 7ης Δεκεμβρίου, έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες.

Εκτιμάται μάλιστα ότι η ενιαία αυτή δικογραφία θα αφορά τουλάχιστον 30 ως 40 άτομα, δίχως ν’ αποκλείεται ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων να υπερβεί τους 50.

Πόσο έχει προχωρήσει η έρευνα

Είναι επιβεβαιωμένο, όπως συμπλήρωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ότι καθημερινά από τη ΓΑΔΑ περνούν άτομα που σχετίζονται με το οπαδικό κίνημα και γνωρίζουν τι και πώς διαδραματίστηκε πριν και κατά τη διάρκεια εκείνης της βραδιάς.

Αυτές τις μαρτυρίες οι αστυνομικοί τις αντιπαραβάλλουν με τα στοιχεία από τις κάμερες, τα ευρήματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων και τις ενδοεπικοινωνίες που είχαν προηγηθεί μεταξύ αυτών που κανόνιζαν τις επιθέσεις έτσι ώστε να ‘ναι σίγουροι για την τελική λίστα όσων θα θέσουν στη διάθεση ανακριτών και εισαγγελέων. Γι’ αυτό και ως τώρα δεν έχουν υπάρξει, ούτε προβλέπεται να υπάρξουν, άλλες ενδιάμεσες συλλήψεις ή κινήσεις.

Κατά τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, η Αστυνομία γνωρίζει ήδη πρόσωπα και καταστάσεις και προς το τέλος του Γενάρη θα είναι σε θέση να «ενεργοποιήσει» τα συμπεράσματά της έχοντας φτάσει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σε συνεργασία με την Εισαγγελία Πειραιά.