Την κήρυξη τριήμερου πένθους στην Ελληνική Αστυνομία, για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού που είχε τραυματιστεί από ναυτική φωτοβολίδα, στη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων στην περιοχή του Ρέντη, ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία, από σήμερα 27 έως και τις 29 Δεκεμβρίου 2023, εξαιτίας του θανάτου του υπαρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης εν ώρα καθήκοντος, στις 7 Δεκεμβρίου, και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα, 27 Δεκεμβρίου 2023, στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η εξόδιος ακολουθία του 31χρονου αστυνομικού θα τελεστεί την Παρασκευή και ώρα 13:30, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη. Η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Σακελλαροπούλου: «Ενα ακόμη θύμα της οπαδικής βίας»

Σε συλλυπητήριο μήνυμά της για το χαμό του αστυνομικού, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει: «Σήμερα θρηνούμε ένα ακόμη θύμα της οπαδικής βίας, του παράλογου φανατισμού, της έξαλλης επιθετικότητας, της φονικής βαρβαρότητας, που με ανησυχητική συχνότητα εκδηλώνονται με αφορμή τις αθλητικές αναμετρήσεις, εντός και κυρίως εκτός γηπέδων».

«Ενα νέο παιδί, ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά ενώ εκτελούσε τα καθήκοντά του, δεν μπόρεσε τελικά, αν και πάλεψε μέρες, να διαφύγει το μοιραίο. Το “ως εδώ”, που αρκετό καιρό τώρα δονεί την κοινωνία μας, ας σημάνει το τέλος της ανοχής απέναντι στις εγκληματικές συμπεριφορές όσων ασυνείδητων μετατρέπουν τους αγώνες σε παγίδες θανάτου», σημειώνει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Οικονόμου: «Ελάχιστος φόρος τιμής, η σύλληψη των εμπλεκομένων»

Τα συλλυπητήρια στους οικείους του 31χρονου εξέφρασε νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

«Η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονία του, σε κάθε επίπεδο, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του και η οφειλόμενη ανταπόκριση στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για δικαιοσύνη», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Οικονόμου στην ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται πως ο 31χρονος άνδρας των ΜΑΤ είχε τραυματιστεί έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» και είχε διακομιστεί σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Εκεί, οι γιατροί τον είχαν θέσει σε καταστολή και παρέμενε διασωληνωμένος και υποστηριζόμενος με μηχανικό αερισμό και συνεχή εξωνεφρική κάθαρση.

Οι θεράποντες ιατροί είχαν προβεί σε ακρωτηριασμό του ποδιού, «λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς».