Νεκρός, σύμφωνα με ανακοίνωση του Associated Press, βρέθηκε o Νοτιοκορεάτης ηθοποιός Λι Σουν – Κιουν, ένας από τους πρωταγωνιστές της διάσημης και βραβευμένης με πολλά Οσκαρ ταινίας «Παράσιτα» (2019). Ο Λι Σουν – Κιουν ήταν 48 ετών. Τις τελευταίες ημέρες οι αρχές αναζητούσαν τον ηθοποιό αφού η οικογένειά του είχε αναφέρει την ανεύρεση ενός μηνύματός του το οποίο «έμοιαζε με σημείωμα αυτοκτονίας» όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε. Τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας ανέφεραν επίσης ότι ο Λι βρέθηκε νεκρός μέσα σε ένα αυτοκίνητο σε ένα πάρκο της Σεούλ.

Ο Λι Σουν – Κιουν ήταν γεννημένος στην Σεούλ στις 3 Μαρτίου του 1975 και βρισκόταν στον χώρο της σόου μπίζνες της χώρας του από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Είχε παίξει σε περισσότερες από 40 ταινίες και σειρές της τηλεόρασης και ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Τζέον Χίε-Τζιν, με την οποία είχε αποκτήσει δύο παιδιά.

Σκηνή από την ταινία «A Hard day» (2014) με πρωταγωνιστή τον Λι Σουν – Κιουν

Τον τελευταίο καιρό και εν μέσω μιας συνεχιζόμενης καταστολής παράνομων ναρκωτικών από την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, ο Λι Σουν – Κιουν βρισκόταν υπό έρευνα από τις αρχές μετά από καταγγελίες εναντίον του για χρήση ναρκωτικών. Μάλιστα, αυτό είχε συνέπειες στην καριέρα του, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα η σύλληψή του σήμανε την διακοπή της συνεργασίας του στο δράμα «No Way Out», η παραγωγή του οποίου  είχε μόλις  ξεκινήσει.

Στην ταινία «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν Χο που απέσπασε τόσο το Οσκαρ καλύτερης ταινίας όσο και εκείνο της καλύτερης διεθνούς ταινίας, ο Λι Σουν – Κιουν  πρωταγωνίστησε στον ρόλο του πατέρα της πλούσιας οικογένειας στην οποία εισβάλλει και αναστατώνει μια οικογένεια φτωχών. Το 2020, ο ίδιος όπως και όλα τα μέλη του καστ αυτής της ταινίας, κέρδισαν το βραβείο SAG για μοναδική ερμηνεία ολόκληρου καστ σε κινηματογραφική ταινία.

Επίσης, ο Λι Σουν – Κιουν  πρωταγωνίστησε στο κορεατικό θρίλερ «Dr. Brain» (2021) παραγωγή της Apple TV+, κερδίζοντας για την ερμηνεία του μια υποψηφιότητα για το Διεθνές Βραβείο Emmy.