Αποκλειστική συνέντευξη με τον Άγιο Βασίλη, ακριβώς πριν βγει σεργιάνι για να μοιράσει τα χριστουγεννιάτικα δώρα του στους πολιτικούς αρχηγούς τούτου εδώ του κόσμου, εξασφάλισε το Politico. Και, κουβεντιάζοντας μαζί του, έμαθε το τι κρύβει μέσα το σακούλι του γέρο-Santa για καθέναν εξ αυτών.

Μεταξύ τους και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος «μπορεί να μπει στη λίστα των καλών», όπως εξήγησε ο γενειοφόρος Άγιος, «καθώς δεν ζήτησε και πολλά: μόνο μερικά παλιά μάρμαρα πίσω». Υπονοώντας προφανέστατα την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα εκεί που ανήκουν.

«Μου φαίνεται αρκετά δίκαιο», συμπλήρωσε ο Σάντα λίγο πριν επιβιβαστεί στο έλκηθρό του και πιάσει δουλειά, αλλά δυστυχώς για τον Έλληνα πρωθυπουργό κάτω από το στολισμένο δέντρο του θα βρει μονάχα την «ηθική υποστήριξη». Το μοναδικό που «μπορώ να του προσφέρω». Όπως τόσοι και άλλοι τόσοι, δηλαδή.

Διότι, όπως δικαιολογήθηκε -βιτριολικά- για τη μη εκπλήρωση της επιθυμίας του κ. Μητσοτάκη «είμαι ο Άγιος Βασίλης, όχι εγκληματίας». Οπότε «δεν μπορώ να τα κλέψω για χάρη του»!