Ολοκληρωτική προβλέπεται πως θα είναι η μεταβολή του καιρού στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, ιδίως μετά την αλλαγή χρόνου.

Η ηλιοφάνεια που επικρατεί τις ημέρες των Χριστουγέννων στην Ελλάδα και η οποία θα συνεχιστεί στον ίδιο βαθμό τουλάχιστον έως την προσεχή Παρασκευή 29/12 θα δώσει σιγά σιγά τη θέση της σ’ ένα αρκετά πιο μουντό σκηνικό με πλείστες συννεφιές και αρκετές βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με τον διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου, Θοδωρή Κολυδά, αιτία αυτής της καιρικής ανατροπής πρόκειται να είναι ένα χαμηλό βαρομετρικό που ερχόμενο από τα δυτικά θα πλήξει την ελληνική επικράτεια αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά.

«Παρότι ακόμη υπάρχουν διαφορές μεταξύ των κυριότερων αριθμητικών μοντέλων για την Πρωτοχρονιά, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι θα έχουμε διαφορετικό σκηνικό του καιρού απ’ ότι τα Χριστούγεννα», έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς, προειδοποιώντας για τη μεταστροφή που θα ταξιδέψει «από την Ιταλία» και «θα φέρει πολλές βροχές».

Πού θα κτυπήσει η κακοκαιρία

Όπως διαπιστώνεται από τον χάρτη, το «κύμα» αυτό πρόκειται να επηρεάσει όλο το δυτικό τμήμα της χώρας, από τη Μακεδονία ως τη νότια Πελοπόννησο, όπως επίσης τα νησιά του Αιγαίου και πιθανόν την Αττική.

Μέχρι τότε βέβαια είναι ευκαιρία ν’ απολαύσουμε την καλοκαιρία, καθώς ο καιρός θα παραμείνει αίθριος, χωρίς ισχυρούς ανέμους, και η θερμοκρασία θα είναι σταθερά ψηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα θυμίζοντας περισσότερο άνοιξη παρά χειμώνα.