Νέο περιστατικό επίθεσης σκύλου σε ανήλικο ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Το περιστατικό συνέβη στο Καματερό λίγο μετά τις 10 το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων όταν το μεγαλόσωμο ζώο που δεν έφερε λουρί διέφυγε της προσοχής του 55χρονου ιδιοκτήτη του και επιτέθηκε σ’ ένα 9χρονο τραυματίζοντάς το στο πόδι.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον μικρό και το μετέφερε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το αγοράκι συνοδευόταν από τη θεία του και μαζί με τα δύο ξαδέρφια το είχαν βγει να πουν τα κάλαντα στη γειτονιά.

«Κυνήγησε και τα υπόλοιπα παιδιά»

«Είχε πάθει σοκ, ούτε καν έκλαιγε όταν ήρθα και τον βρήκα. Κλαίγανε τα ανίψια μου που δεν είχαν υποστεί κάποιο δάγκωμα αλλά είχαν πάθει ψυχολογικό σοκ και ο μικρός δεν έκλαιγε. Είχε δύο πληγές στο πόδι, πήγαμε και του κάναμε ράμματα. Δύο πληγές αρκετά βαθιές», ανέφερε αρχικά ο πατέρας του θύματος στο MEGA.

Ακολούθως ο πατέρας του 9χρονου περιέγραψε τις αγωνιώδεις στιγμές που έζησαν τα παιδιά, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι τους: «Κυνήγησε και τα άλλα τα παιδιά, απλά τον μικρό τον δάγκωσε. Κρύφτηκαν πίσω από κάτι αυτοκίνητα, έπεσε κάτω η ανιψιά μου και μπήκαν κάποια άλλα σκυλιά και την προφύλαξαν και τότε σταμάτησε».

Τι υποστήριξε ο ιδιοκτήτης του σκύλου

Σύμφωνα με τον πατέρα του 9χρονου, ο ιδιοκτήτης του σκύλου όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει για την υγεία του παιδιού, αλλά κρύφτηκε στο σπίτι του.

«Αυτό που με ενόχλησε είναι που δεν έδειξε ενδιαφέρον μετά το συμβάν. Δηλαδή να έρθει να ρωτήσει ‘τι κάνει το παιδί; Είναι καλά, κτλ’. Εξαφανίστηκε. Έγινε το συμβάν και εξαφανίστηκε. Κλείδωσε τον σκύλο μέσα στο μαγαζί του κι έφυγε, πήγε στο σπίτι του. Τον ψάξαμε και τον βρήκαμε. Δεν θα εμφανιζόταν. Και αφού τον βρήκαμε, τότε εμφανίστηκε στην Αστυνομία. Αν δεν τον ψάχναμε, δε θα είχε εμφανιστεί».

Ο ιδιοκτήτης υποστήριξε ότι δεν είναι δικό του το σκυλί, αλλά του γιου του και ότι συνήθως τον βγάζει βόλτα με φίμωτρο. Ο άνδρας συνελήφθη για σωματική βλάβη από αμέλεια και παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς, ωστόσο με εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Οι γονείς του αγοριού έχουν υποβάλει μήνυση.