Τα Χριστούγεννα έφτασαν ωστόσο ο καιρός είναι περισσότερο ανοιξιάτικος παρά χειμωνιάτικος. Μάλιστα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου το σκηνικό θα περιλαμβάνει τις επόμενες μέρες ηλιοφάνεια αλλά και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά, από το πρωί του Σαββάτου (23/12) θα έχουμε μόνο τοπικές συννεφιές κυρίως σε Ιωάννινα και στη Δυτική Θεσσαλία χωρίς όμως φαινόμενα. Μέχρι και το απόγευμα θα επικρατήσει λιακάδα με τοπικές συννεφιές το βράδυ στα βορειοδυτικά.

Τις μεταμεσονύκτιες ώρες μέχρι το ξημέρωμα Σαββάτου υπάρχουν μόνο ενδείξεις για τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα και για λίγο. Σύννεφα στην Κρήτη στα ορεινά και το βράδυ ξαστεριά σε όλη την χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στα 3 με 4 μποφόρ ίσως και 6 στο Αιγαίο σε τοπικό επίπεδο.

Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 18 βαθμούς στα κεντρικά, στους 20 στα νότια και από 10 έως 16 στα βόρεια. Στα δυτικά η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 16 βαθμούς και στα ανατολικά τους 18.

Στην Αττική, αναμένεται μόνο ηλιοφάνεια από το πρωί του Σαββάτου και το βράδυ λίγες συννεφιές. Η θερμοκρασία από 7 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης λιακάδα από το πρωί και μετά το μεσημερι λίγα σύννεφα. Η θερμοκρασία από 5 έως 15 βαθμούς.

Την Κυριακή (24/12), παραμονή Χριστουγέννων λιακάδα θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές αλλά και κάποια σύννεφα σε διάφορες περιοχές χωρίς όμως φαινόμενα.

Τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι σχεδόν ανοιξιάτικος με λίγα σύννεφα στα Επτάνησα. Δεν αποκλείονται κάποιες υπερθαλάσσιες ομίχλες σε παράκτιες περιοχές των Επτανήσων.

Την Τρίτη (26/12) καλοκαιρία για ακόμη μια μέρα και λίγες ψιχάλες στα δυτικά. Προς το βράδυ όμως στα ανατολικά νησιωτικά υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουμε ασθενείς τοπικές βροχές με τη μορφή μπόρας

Την Τετάρτη (27/12) στα δυτικά και τα ανατολικά λίγα περισσότερα σύννεφα και στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή με τις μέγιστες να φτάνουν τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Από τις 29 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, υπάρχει μια τάση το κρύο από την βόρεια Ευρώπη να μετατοπίζεται νοτιότερα.

«Από Τετάρτη θα δούμε αν θα γίνει πιο χειμερινό το σκηνικό στην Ελλάδα από την Πρωτοχρονιά και τις αρχές Γενάρη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.