Άγριο έγκλημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (22/12) στα Καλύβια Αττικής όπου ένας 16χρονος σκότωσε τον πατέρα του με μαχαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του παιδιού τηλεφώνησε στις 22.00 στην άμεση δράση λέγοντας πως ο ανήλικος γιος της είχε επεισόδιο με τον 71χρονο πατέρα του που εξελίχθηκε σε οικογενειακή τραγωδία. Ο 16χρονος φέρεται να διαπληκτίστηκε με τον πατέρα του και στη συνέχεια πήρε ένα μαχαίρι καταφέροντας του θανάσιμα, πολλαπλά χτυπήματα.

Ο ανήλικος συνελήφθη άμεσα

Ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι που οδήγησαν στην τραγωδία, με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ο ανήλικος παρέμεινε στο σημείο μέχρι την στιγμή που έφτασε η αστυνομία στη μονοκατοικία που διαπράχθηκε το φονικό και τον συνέλαβε.

Στον τόπο της τραγωδίας, εκτός από την αστυνομία, κλήθηκε και το ΕΚΑΒ. Στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κλήθηκε η μητέρα για να δώσει κατάθεση.

Τι είπε ο ανήλικος στην πρώτη του κατάθεση

Ο 16χρονος φέρεται να είπε στην πρώτη κατάθεσή του ότι «όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής» ενώ μάλιστα, σύμφωνα με τον ειδικό αστυνομικό αναλυτή, Σταύρο Μπαλάσκα, «υπήρχαν συχνοί διαπληκτισμοί λόγω της αυταρχικότητας του πατέρα. Τον κατακρεούργησε με ένα μαχαίρι».

«Παραδόθηκε αμέσως και είμαστε στο στάδιο της προανάκρισης. Δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα τα αίτια», είπε ο ίδιος μιλώντας στο MEGA.

Όσο για την ποινή;

«Αν δεχτεί το δικαστήριο τον ισχυρισμό για το ‘εν βρασμώ’, αν υπάρχει πρότερος έντιμος βίος, (…) 3 – 4 χρόνια το μάξιμουμ της ποινής που θα μπορούσε να πάρει».

«Θα υπήρχαν στοιχεία ενδοοικογενειακής βίας»

«Κανείς δε γεννιέται δολοφόνος, υπάρχει μια κατάσταση (…) που δημιουργείται από το γενικότερο κλίμα και φτάνει στο αποτέλεσμα. Κανείς δεν γνωρίζει τι έχει γίνει, πιθανότατα αυτό που εικάζουμε όλοι, είναι ότι θα υπήρχαν στοιχεία ενδοοικογενειακής βίας», λέει για την υπόθεση ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης

«Οι ανήλικοι που διαπράττουν κακούργημα αντιμετωπίζονται με αναμορφωτικά και θεραπευτικά μέτρα».