Αν και η ΑΕΚ είχε στην τσέπη της τους τρεις βαθμούς της νίκης μέχρι τις καθυστερήσεις του αγώνα στις Σέρρες, για την 15η αγωνιστική στη Super League, χάρη στα γκολ των Ρότα και Λιβάι Γκαρσία, η κάκιστη εκτίμηση του γκολκίπερ Αθανασιάδη επέτρεψε στον Θυμιάνη να διαμορφώσει το τελικό 2-2 και να χαρίσει την ισοπαλία στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία.

Ο αγώνας

Ο Πανσερραϊκός είχε μπει με ορμή και πίεζε ψηλά την ΑΕΚ με σκοπό να κερδίσει μπάλες. Είχε μάλιστα και την πρώτη καλή στιγμή στο πεντάλεπτο με σουτ του Χατζηστραβού.

Ακολούθως η Ένωση ανέβασε ρυθμούς κι άρχισε να απειλεί με τον Λιβάι Γκαρσία να προειδοποιεί στο 9′. Στο 15′ οι «κιτρινόμαυροι» άνοιξαν το σκορ όταν από το σουτ του Τσούμπερ, ο Κατσίκας δεν μπλόκαρε, ο Λιβάι στην προσπάθειά του να τελειώσει τη φάση πάσαρε στον Ρότα κι αυτός μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Πανσερραϊκός δεν πτοήθηκε. Αντίθετα ανέβασε την απόδοσή του με τον Αθανασιάδη στο 26′ να επεμβαίνει σε σουτ Άλεξιτς διώχνοντας σε κόρνερ. Τελικά οι παίκτες του Γκαρσία έφεραν το ματς σε ισορροπία, όταν στο 39′ κι από την σέντρα του Μούργου στην πλάτη της άμυνας, ο Θυμιάνης με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι παραβίασε την εστία του Αθανασιάδη.

Πάντως η ΑΕΚ, που είχε την κυριαρχία κι έφτασε το ποσοστό κατοχής στο 71%, βρήκε άμεση απάντηση, όταν από την εξαιρετική κάθετη του Τσούμπερ, ο Λιβάι Γκαρσία τέλειωσε εύστοχα τη φάση.

Ο Πανσερραϊκός στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους μπήκε με όρεξη και βρήκε κάποιες τελικές με Μούργο. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ αντέδρασε και μετά το 60′ άρχισε να δημιουργεί και πάλι με ωραίες συνεργασίες. Απλώς δεν είχε την κατάλληλη εκτέλεση.

Το μοναδικό κέρδος της σε αυτό το διάστημα η αποβολή του Μπέργκστρομ για ανατροπή του Γκαρσία στην αντεπίθεση.

Ακόμη κι έτσι πάντως ο Πανσερραϊκός δεν το έβαλε κάτω, πίεσε και δικαιώθηκε. Μεσολάβησε ένα τραγικό λάθος του Αθανασιάδη, που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, αλλά κι ο Θυμιάνης ήταν εκεί για να σκοράρει, χαρίζοντας στον Πανσερραϊκό ένα 2-2 που του είχε στερήσει το δοκάρι στην αμέσως προηγούμενη φάση.

Πανσερραϊκός: Κατσίκας, Θυμιάνης, Μπέργκστρομ, Ντανκερλούι, Δεληγιαννίδης, Μορέιρα (80′ Οικονόμου), Ουεντραόγκο, Σοφιανός (58′ Τόμας), Μούργος (80′ Μπαΐροβιτς), Χατζηστραβός (66′ Γκοτζαμανίδης), Άλεξιτς

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί (79′ Μήτογλου), Χατζισαφί, Γαλανόπουλος, (60′ Μάνταλος) Γιόνσον (46′ Σιμάνσκι), Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ(79′ Ζίνι), Γκαρσία.