«Ενός κακού μύρια έπονται» για τον Ολυμπιακό των τελευταίων ημερών που έμεινε στο 0-0 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Η ομάδα από τον Πειραιά εμφανίστηκε χωρίς μια σειρά πολύ σημαντικών ποδοσφαιριστών που έλειψαν για διάφορους λόγους, με αποτέλεσμα ο Καρβαλιάν να ρίξει στη μάχη χωρίς δεύτερη σκέψη, τον πιτσιρικά Μπρίνιτς. Παράλληλα προτίμησε για τον άξονα τον Καρβάλιο αντί του Αλεξανδρόπουλου, ποντάροντας και στην ικανότητα του συμπατριώτη του στις στημένες φάσεις.

Από την άλλη πλευρά, ο Σάσα Ιλιτς παρέταξε την ομάδα του με τριάδα στόπερ, πέντε συνολικά στην άμυνα, με εντολή τα δύο μπακ να ανεβαίνουν στον άξονα και η διάταξη επιθετικά να μετατρέπεται σε 3-4-3. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με περισσότερη διάθεση στο ματς και με την πρόθεση να επιβάλλουν το ρυθμό τους.

Συγκριτικά με τον αγώνα στις Σέρρες, ο Ροντινέι εξακολούθησε να έχει ρόλο εξτρέμ σε φάση ανάπτυξης, αυτή τη φορά, όμως, δεν ήταν ο Ορτέγκα αυτός που πλαισίωνε τους δύο στόπερ, Ρέτσο και Ντόη. Γι’ αυτή τη δουλειά επιλέχθηκε ο Εσε, προκειμένου ο συμπατριώτης του μπακ να έχει το ελεύθερο να ανεβαίνει στην πτέρυγα και να συνδυάζεται με τον Μπρίνιτς.

Παρά την κινητικότητα, την κατοχή μπάλας και το γρήγορο τέμπο, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν στο πρώτο τρίτο του αγώνα να βρουν καθαρή ευκαιρία. Οι επισκέψεις τους στα καρέ του Τσιντώτα περιορίστηκαν σε δύο κεφαλιές από Μπρίνιτς και Ελ Καμπί, καθώς και σε ένα άστοχο σουτ του Ορτέγκα, την ώρα που και οι γηπεδούχοι έφτασαν δύο φορές στην περιοχή του Πασχαλάκη, αλλά δεν βρήκαν στόχο.

Με τη συμπλήρωση 35 λεπτών, ο Καρβαλιάλ έδωσε εντολή να αλλάξουν αμοιβαία θέσεις ο Ποντένσε με τον Μασούρα, ώστε ο Πορτογάλος να έρθει πιο κεντρικά και να βρεθεί πιο κοντά στην περιοχή, ενώ ο Μπρίνιτς παρέμεινε αριστερά, χωρίς, όμως, να βρει χώρους για να τρέξει στο ξέφωτο.

Γενικά το πρώτο μισό κύλησε με τον Ολυμπιακό πιο δραστήριο, αλλά όχι ιδιαίτερα απειλητικό, χωρίς καθαρή ευκαιρία μπροστά στην αντίπαλη εστία. Η απουσία του game changer Φορτούνη ήταν εμφανής, παρά τη συνολική προσπάθεια

Η ώρα του Γιόβετιτς

Μετά από ένα άκαρπο πρώτο 45λεπτο, ο Κάρλος Καρβαλιάλ απέσυρε από το τερέν τον φιλότιμο, αλλά ακόμη ξεκούμπωτο με την υπόλοιπη ομάδα, Μπρίνιτς και πόνταρε στην εμπειρία και την ποιότητα του Στέβαν Γιόβετιτς. Ο Μαυροβούνιος στράικερ πήρε θέση κοντά στον Ελ Καμπί, με τον Ποντένσε αριστερά και τον Μασούρα δεξιά. Στην πρώτη του επιθετική ενέργεια, μάλιστα, στο 47′, λίγο έλειψε να πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ με φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής.

Το πρώτο καρδιοχτύπι για τους Πειραιώτες ήρθε στο 53′ όταν ο Γιουμπιτάνα ταλαιπώρησε τον Ντόη, ο Ρέτσος δεν κατάφερε να φρενάρει τον Βαλένσια, με αποτέλεσμα το σουτ του τελευταίου να αναγκάσει σε δύσκολη επέμβαση τον Πασχαλάκη με τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Πάλι πήγαν να δεχθούν γκολ από το πουθενά οι «ερυθρόλευκοι». Στο 56′ ο Τζαβέλας σταμάτησε δύο φορές τον Ελ Καμπί μέσα σε διάστημα μερικών δευτερολέπτων.

Νέα απόπειρα του Γιόβετιτς στο 58′ με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ, έπειτα από τακουνάκι του έμπειρου κυνηγού. Στο αμέσως επόμενο λεπτό νέα προσπάθεια του Μαυροβούνιου με τη μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Τσιντώτα.

Όσο περνούσε η ώρα, ο κλοιός έσφιγγε όλο και περισσότερο για τους γηπεδούχους, με τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκονται διαρκώς στο επιθετικό τρίτο. Στο 63′ ο Ντε Μποκ γκρέμισε εντός περιοχής με τα χέρια τον Ελ Καμπί, αλλά διαιτητής και VAR δεν είδαν τίποτα αντικανονικό. Καμία έκπληξη σύμφωνα με όσα έχουμε δει φέτος.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ροντινέι πρόλαβε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, βρέθηκε στο έδαφος από σπρώξιμο του Κούεν και πάλι διαιτητής και VAR έκλεισαν τα μάτια, παρά τις φωνές του Βραζιλιάνου. Στο 75′ ο Ροντινέι έσπρωξε τη μπάλα στον Μασούρα, το σουτ του οποίου σταμάτησε ξανά στα σώματα. Στο κόρνερ που ακολούθησε η κεφαλιά του Ρέτσου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι!

Κλασική ευκαιρία με τον Ποντένσε στο 80′, έπειτα από συνδυασμό με τον Καρβάλιο, αλλά ο Ντανιέλ δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, υπό την πίεση του Ερλινγκμαρκ. Δύο λεπτά αργότερα σουτ του Γιόβετιτς από το ύψος της περιοχής ήταν άστοχο, όπως και του Ποντένσε στο 84′ έπειτα από υπέροχη ενέργεια του Ρέτσου.

Ατρόμητος: Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Αθανασίου, Kεσχρίντα, Κουέν (85′ Κιβρακίδης), Ιμερέκοβ, Έρλινγκμαρκ, Γκονζάλες (68′ Φριντζόνσον), Βαλένσια (76′ Βέργος), Γιουμπιτάνα (68′ Ρομπάιγ)

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε, Καρβάλιο, Ποντένσε, Μπρίνιτς (46′ Γιόβετιτς), Μασούρας, Ελ Κααμπί