Έχουν ήδη μεσολαβήσει πέντε ημέρες από το αιματηρό επεισόδιο στο Γκάζι, αλλά ο κακοποιός που πυροβόλησε στο κεφάλι τους τρεις νεαρούς από την Κρήτη δεν έχει εντοπιστεί ακόμη από την Αστυνομία.

Τα στελέχη του Τμήματος Εκβιαστών θεωρούν ότι ο 37χρονος αλλοδαπός δεν έχει διαφύγει από την Ελλάδα και ότι απλώς αλλάζει το ένα κρησφύγετο μετά το άλλο προκειμένου να μην εντοπιστεί και συλληφθεί. Εκτιμούν επίσης ότι έχει, φυσικά, ξεφορτωθεί το όπλο της δολοφονικής επίθεσης, όπως και ότι τον βοηθούν φίλοι του στις μυστικές μετακινήσεις του.

Σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Αντίθετα ο άλλος εμπλεκόμενος στην επίθεση, ο 33χρονος συνοδηγός του τζιπ, είναι ήδη προσωρινά κρατούμενος.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας τραυματίας

Ένας από τους τραυματίες του αιματηρού επεισοδίου, ο 28χρονος Γιάννης, έχει επιστρέψει στα Μάλια μετά το εξιτήριο που έλαβε. Μιλώντας στο MEGA, αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας του φίλου του που παραμένει νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση.

«Στο κρεβάτι είμαι, στο σπίτι. Δεν μπορώ να μιλήσω ακόμα. Δεν ξέρουμε πώς είναι ο Δημήτρης. Περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα. Ακόμα δεν έχει ξυπνήσει. Τα ίδια και ο Φραγκίσκος, με λίγα παραπάνω προβλήματα. Ε, είναι λίγο χειρότερα από εμένα», ανέφερε ο 28χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες οι γιατροί θα επιχειρήσουν να αρχίσουν σταδιακά τη διαδικασία αφύπνισης του 33χρονου Δημήτρη προκειμένου να διαπιστώσουν πώς αντιδρά ο οργανισμός τους.

«Το παιδί είναι ακόμα τραυματισμένο. Θα γίνουν καλά όλα τους. Τώρα είναι σοκαρισμένοι. Δόξα τω Θεώ θα βγει και το άλλο μου παιδί και όλα θα πάνε καλά. Θα περιμένουμε τον Δημήτρη, σε δέκα ημέρες θα αρχίσει η διαδικασία για να ξυπνήσουν και θα δούμε από εκεί.

Έχουμε μία μικρή πορεία, αλλά θα φτιάξουν. Όλα καλά είναι μέχρι τώρα. Όλα καλά. Εδώ γι’ αυτό το λόγο είναι η μάνα», ανέφερε από την πλευρά της η μητέρα του θύματος.

Όσον αφορά στον 28χρονο Φραγκίσκο, που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, αναμένεται να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση στη γνάθο.