Νέο ενδιαφέρον αποκτά η μάχη για την ηγεσία της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος) μετά την ειλημμένη απόφαση του εκλεγμένου δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, να θέσει υποψηφιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον κ.Δούκα εντός της ημέρας. Ο ίδιος αναμένεται στο μήνυμά του να υπογραμμίσει την ανάγκη ενός νέου ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού κινήματος καλώντας όλους του δημάρχους που εξελέγησαν είτε με την στήριξη του ΠαΣοΚ είτε ως ανεξάρτητοι να στηρίξουν τον συνδυασμό του.

Η υποψηφιότητα του κ.Δούκα είχε προαναγγελθεί εμμέσως κατά την ημερίδα του ΠαΣοΚ για την αυτοδιοίκηση, όταν ο εκλεγμένος δήμαρχος Αθηναίων είχε περιγράψει μια «άλλη πρόταση, ευρεία, ανεξάρτητη και αυτοδιοικητική», στην οποία θα μπορούσε να ηγηθεί και ο ίδιος. Φυσικά, για τις κινήσεις του κ.Δούκα είναι ενήμερος ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Νίκος Ανδρουλάκης καθώς μεταξύ των δύο ανδρών υπάρχει απόλυτη συνεννόηση.

Κυρίζογλου στηρίζει η ΝΔ

Ωστόσο, αμφότεροι γνωρίζουν ότι η εκλογή Δούκα στην προεδρία της ΚΕΔΕ είναι δύσκολη. Οι συσχετισμοί ευνοούν τον συνδυασμό που στηρίζεται από την ΝΔ. Μάλιστα μετά από τις σχετικές διεργασίες που έγιναν στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης το μέτωπο για την επανεκλογή του Λάζαρου Κυρίζογλου θα είναι αρραγές καθώς προ ημερών ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έδωσε τέλος σε οποιοδήποτε σενάριο καθόδου στις εκλογές με δικό του ψηφοδέλτιο.