Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έως τις 29 Φεβρουαρίου.

«Αποφασίσαμε να δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας, για την πληρωμή τους, μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου του 2024. Για ένα δίμηνο ακόμα. Κατόπιν, η κυβέρνηση θα προτείνει ένα καινούργιο σύστημα, με βάση το οποίο δεν θα υπάρχει αμέσως, εάν δεν πληρωθούν τα τέλη προσαύξηση 100%, αλλά μια σταδιακή προσαύξηση ανάλογα με την καθυστέρηση του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Λίγο νωρίτερα, με απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη, παρατάθηκε η προθεσμία πληρωμής των τελών.

Όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η νέα ημερομηνία είναι οριστική και δεν θα δοθεί καμία περαιτέρω παράταση.

«Αποφασίσαμε να παρατείνουμε την εμπρόθεσμη εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας οχημάτων για το 2024 προκειμένου οι συμπολίτες μας και κάθε ελληνικό νοικοκυριό που διαθέτει όχημα, να προγραμματίσουν την κάλυψη των υποχρεώσεών τους με μεγαλύτερη άνεση» είπε ο Χάρης Θεοχάρης

Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας γίνεται με ψηφιακό τρόπο μέσω της ΑΑΔΕ, με κωδικούς taxisnet ή και χωρίς με τη συμπλήρωση του ΑΦΜ και του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος.

Οι τρεις τρόποι πληρωμής

Oι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να μπουν στην πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ και να πληρώσουν με τρεις τρόπους.

  • Να επισκεφθούν ένα μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών και να σκανάρουν το QR code του ειδοποιητηρίου τους, ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη.
  • Να μπουν στην εφαρμογή της τράπεζάς τους (e-banking) και να πληρώσουν χρησιμοποιώντας τον 23ψήφιο κωδικό RF που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο.
  • Να επισκεφτούν κάποιο κατάστημα τράπεζας ή ΕΛΤΑ και να πληρώσουν στο ταμείο επιδεικνύοντας το ειδοποιητήριο.