Χώρα της χρονιάς ανέδειξε ο Economist την Ελλάδα με τα νέα να χαροποιούν ιδιαιτέρως την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να επισημαίνει ότι υπάρχει «αναγνώριση των προσπαθειών του ελληνικού λαού, των συνεχιζόμενων μεταρρυθμίσεων και της προόδου της χώρας μας».

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός έγραψε στο X:

«Πριν από μερικά χρόνια, ποιος θα περίμενε ότι η Ελλάδα θα αναδεικνυόταν από το Economist ως χώρα της χρονιάς; Κι όμως αυτό ακριβώς συνέβη. Μια αναγνώριση των προσπαθειών του ελληνικού λαού, των συνεχιζόμενων μεταρρυθμίσεων και της προόδου της χώρας μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του, παραθέτοντας το άρθρο του Economist.

Tο άρθρο του ο Economist αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα ήταν «δέκα χρόνια σακατεμένη από μια κρίση χρέους», αλλά πλέον, μετά από χρόνια αναδιάρθρωσης βρίσκεται «στην κορυφή της ετήσιας κατάταξής μας για τις οικονομίες του πλούσιου κόσμου το 2023».

«Η Ελλάδα δείχνει ότι από το χείλος της κατάρρευσης είναι δυνατόν να θεσπιστούν σκληρές, λογικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις, να ανασυγκροτηθεί το κοινωνικό συμβόλαιο, να επιδειχθεί συγκρατημένος πατριωτισμός – και να κερδίσει και τις εκλογές. Με τον μισό Κόσμο να πρόκειται να ψηφίσει το 2024, οι απανταχού δημοκράτες θα πρέπει να δώσουν προσοχή» αναφέρεται στο άρθρο.

Ανάρτηση για την ανάδειξη της Ελλάδας από τον Economist έκανε και ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Άλεξ Πατέλης.

«Η Ελλάδα δείχνει ότι από το χείλος της κατάρρευσης είναι δυνατόν να θεσπιστούν σκληρές, λογικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις, να ανοικοδομηθεί το κοινωνικό συμβόλαιο, να επιδειχθεί συγκρατημένος πατριωτισμός και να κερδηθούν οι εκλογές. Καθώς ο μισός κόσμος πρόκειται να ψηφίσει, οι απανταχού δημοκράτες θα πρέπει να δώσουν προσοχή».