Άγιο φαίνεται ότι είχαν οι οδηγοί που βρέθηκαν την Κυριακή 17/12 στο δρόμο ενός 75χρονου οδηγού που κινούνταν ανάποδα στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Η Αστυνομία τον εντόπισε στη συμβολή με την Ακαδημίας και τον κάλεσε (με ηχητικά και φωτεινά μέσα) να ακινητοποιήσει  το όχημά του. Ο 75χρονος όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε με τις Αρχές αλλά γκάζωσε και άρχισαν να παραβιάζει διαδοχικά τα κόκκινα φανάρια, κινούμενος αντίθετα σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, σε γραμμές του τραμ και σε πεζοδρόμια, παραβιάζοντας τον μισό Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σε όλη τη διαδρομή τα περιπολικά τον επιτηρούσαν ώστε να μην προκαλέσει κάποιο ατύχημα, τόσο με άλλο όχημα όσο και με κάποιον πεζό, ενώ καλούνταν διαρκώς να ακινητοποιήσει το όχημά του.

Ο οδηγός, αφού πέρασε από το Κολωνάκι και τους Αμπελόκηπους, κατευθύνθηκε στη Λεωφόρο Μεσογείων, μπήκε στην Αττική Οδό και κατέληξε στην περιοχή της Παλλήνης, όπου και ακινητοποιήθηκε με ασφάλεια.

Το πρόστιμο

Σε βάρος του 75χρονου βεβαιώθηκαν οι τροχονομικές παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο, παραβίαση διπλής διαχωριστικής λωρίδας κ.α. και του επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 12.560 ευρώ.

Επιπλέον, του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης για 1.160 ημέρες, του επιβλήθηκαν 175 πόντοι στο ΣΕΣΟ (Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών), αφαιρέθηκαν άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας για 400 ημέρες και κατασχέθηκε το όχημα.

Ακόμη θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία προκειμένου να του αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης δια βίου. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.