Σύλληψη ενός 54χρονου πραγματοποίησε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για «πειρατεία» που αφορά στην παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών, κατ’ εξακολούθηση.

Η δικογραφία σε βάρος του 54χρονου αφορά σε παράνομο διαμοιρασμό τηλεοπτικού σήματος συνδρομητικών καναλιών και ειδικότερα για παράνομη ζωντανή (live) μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων, χωρίς άδεια από την αποκλειστικά δικαιούχο εταιρία (πειρατεία).

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αφού νωρίτερα αξιοποίησε σειρά ψηφιακών δεδομένων και αφού τα ανέλευσε οδηγήθηκε στην εμπλοκή του 54χρονου.

Με εντολή και παρουσία εισαγγελικού λειτουργού διενερήθηκε έρευνα στο σπίτι του και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και ηλεκτρονικός υπολογιστής στον οποίο εντοπίσθηκαν διαδικτυακές εφαρμογές που του παρείχαν τη δυνατότητα θέασης συνδρομητικών καναλιών αλλά και διαμοιρασμού αυτών, δίχως την καταβολή της νόμιμης συνδρομής.

Ο 54χρονος αφού συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης προκειμένου να του απαγγελθούν οι κατηγορίες που αντιστοιχούν στις πράξεις στις οποίες φέρεται να προέβη, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν σπίτι του και τον ενοχοποιούν θα σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέτασης.