Τίποτα δεν προμήνυε τη βαθμολογική απώλεια της ΑΕΚ στο Αγρίνιο. Παρά πάντως το 2-0 της Ένωσης στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης για τη 14η αγωνιστική της Super League, ο Παναιτωλικός επανήλθε, δεν εγκατέλειψε τη μάχη κι αφού μείωσε πριν από την ανάπαυλα ισοφάρισε σε 2-2 αποσπώντας ένα τεράστιο αποτέλεσμα.

Η έκβαση αυτή στέρησε από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα την ευκαιρία να σκαρφαλώσει στην κορυφή της βαθμολογίας, ξεπερνώντας ταυτόχρονα ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Απλώς έπιασε τους «πράσινους» στους 31 βαθμούς.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ είχε βρει γκολ από τ’ αποδυτήρια στο Αγρίνιο, καθώς ο Λιβάι Γκαρσία σκόραρε μόλις στο 2′. Ο Γκατσίνοβιτς άπλωσε την αντεπίθεση με τον Σιντιμπέ να κάνει τη σέντρα και τον 25χρονο επιθετικό να παραβιάζει την εστία του Παναιτωλικού.

Συνεχίζοντας με το πόδι στο γκάζι, η Ένωση είχε άλλες δύο καλές στιγμές και υψηλά ποσοστά κατοχής, προτού στο 14′ ο Ελίασον με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ κάνει το 2-0.

Μετά το δεύτερο γκολ των «κιτρινόμαυρων» ο ρυθμός έπεσε, κάτι που βόλεψε τον Παναιτωλικό. Μάλιστα στο 38′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Μουκουντί στον Μλάντεν, το οποίο ο Ζοάο Πέδρο μετέτρεψε σε γκολ.

Η τροπή αυτή του αγώνα επέτρεψε στον Παναιτωλικό να πιστέψει στην ισοφάριση και να πιέσει την άμυνα της «Ένωσης». Τα κατάφεραν οι Αγρινιώτες στο 65′, όταν το σουτ του Ζοάο Πέδρο κόντραρε και στρώθηκε στον Μπαλτασάρα για το 2-2.

Ο Αλμέιδα επιχείρησε να φρεσκάρει την ομάδα του μεσοεπιθετικά, αλλά η καλοκουρδισμένη άμυνα του Παναιτωλικού άντεξε. Η Ένωση δεν ήταν απειλητική, με τους Γκατσίνοβιτς και Μάνταλο να σπαταλούν στο τέλος την κλασικότερη ευκαιρία της.

Παναιτωλικός: Καπίνο, Οικονόμου, Μπ. Ντουάρτε, Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας, Μπαλντασάρα, Χατζηθεοδωρίδης (82′ Μπελεβώνης), Χουάνπι (64′ Καρέλης), Πέδρο (90′ Τσιγγάρας), Φρ. Ντουάρτε

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (68′ Ρότα), Βίντα, Μουκουντί (87′ Μήτογλου), Μοχαμάντι (87′ Φαν Βέερτ), Σιμάνσκι (68′ Γιόνσον), Ελίασον, Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς, Ζίνι (68′ Τσούμπερ), Γκαρσία