Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. μετά από σακούλα με βόμβα που άφησαν άγνωστοι επί της οδού Κοκκινοπούλου, στου Ζωγράφου, κοντά στην έδρα των ΜΑΤ και την  Πολυτεχνειούπολη και η οποία κίνησε την υποψία των Αστυνομικών Αρχών.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου ο οποίος ενημέρωσε για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού και έδωσε διορία 45 λεπτών για την εξουδευτέρωσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σακούλα που κίνησε τις υποψίες των Αστυνομικών Αρχών εντοπίστηκε και περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος τελικά εξουδετερώθηκε.

Την ίδια ώρα, κατά τις ίδιες πληροφορίες οι αρχές αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες της περιοχής. Μάλιστα, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο ο δράστης ή οι δράστες να χρησιμοποίησαν την πύλη του πανεπιστημιακού ιδρύματος, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, προκειμένου να κινηθούν ανενόχλητοι.

Με εντολή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. πλέον όλα τα τμήματα και οι σταθμοί στην χώρα βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Σήμερα και ώρα 12:29 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β).