Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος υπήρξε, ως απόφοιτος του Τέχνης, ένας μεγάλος -σχεδόν απόλυτος- θεατράνθρωπος. Το σπουδαίο ταλέντο του φρόντισε να το απλώσει κυρίως στο «σανίδι» πρωταγωνιστώντας σε έργα κλασικού ή σύγχρονου ρεπερτορίου που αποτέλεσαν την κληρονομιά της πλούσιας καλλιτεχνικής διαδρομής του μέχρι το φευγιό του απ’ αυτήν τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών.

Όχι πάντως ότι στον κινηματογράφο δεν ερμήνευσε ρόλους που τον έκαναν γνωστό σ’ ένα πιο ευρύ κοινό.

Ενσαρκώνοντας κυρίως χαρακτήρες με υψηλό επίπεδο μόρφωσης, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος διάνθισε το βιογραφικό του με συνεργασίες που άφησαν το αποτύπωμά τους, όπως του σουρεαλιστικού ποιητή Φανφάρα στο «Ξύπνα Βασίλη» με τους Γιώργο Κωνσταντίνου – Αλέκο Αλεξανδράκη, του ρομαντικού βιβλιοπώλη – βιβλιοφάγου στο «Η Ωραία του Κουρέα» με τους Γιάννη Γκιωνάκη – Μάρθα Καραγιάννη, του φιλόδοξου δικηγόρου στο «Ένας Ιππότης για τη Βασούλα» με τους Τζένη Καρέζη – Φαίδωνα Γεωργίτση, αλλά και του αδίστακτου, σχεδόν διαβολικού, πωλητή οργάνων στο «Γύρο του Θανάτου».

Η Φίνος Φιλμ για να τιμήσει τη μνήμη του ετοίμασε ένα βίντεο με χαρακτηριστικές στιγμές του από την πορεία του στη μεγάλη οθόνη.