Ο 17χρονος Βρετανός Αλεξ Μπάτι, που εξαφανίστηκε το 2017 και βρέθηκε στην περιοχή της Τουλούζης, βρίσκεται στην φροντίδα των κοινωνικών υπηρεσιών και θα επαναπατριστει σύντομα, έγινε γνωστό από πηγές της γαλλικής εισαγγελίας.

«Αναμένουμε ότι θα έρθει να τον πάρει η γιαγιά του. Περιμένουμε να ρυθμίσουμε τον επαναπατρισμό του με τους Βρετανούς», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Τουλούζης.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο BBC ότι το αγόρι είχε μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα από τον ανήσυχο αυτοκινητιστή που τον είχε εντοπίσει σε δρόμο στους πρόποδες των Πυρηναίων νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Επικοινώνησε με την γιαγιά του

Το παιδί χρησιμοποίησε το κινητό του ανθρώπου για να επικοινωνήσει με τη γιαγιά του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Γεια σου γιαγιά, εγώ είμαι ο Άλεξ. Βρίσκομαι στην Τουλούζη της Γαλλίας. Ελπίζω πραγματικά να λάβεις αυτό το μήνυμα. Σε αγαπώ και θέλω να γυρίσω σπίτι», έγραψε.

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται αστυνομική πηγή, ο νεαρός, που είναι καλά στην υγεία του, δήλωσε ότι δεν έχει υποστεί κακομεταχείριση.

Σε ηλικία 11 ετών ο Αλεξ εξαφανίστηκε στο εξωτερικό κατά την διάρκεια διακοπών με την μητέρα και τον παππού του.

Η γιαγιά του, που είχε την επιμέλειά του, είχε δηλώσει το 2018 πως θεωρούσε ότι η μητέρα του και ο παππούς του τον είχαν πάρει μαζί τους για να ζήσουν σε «πνευματική κοινότητα» στο Μαρόκο.