Σεξουαλική παρενόχληση από υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας στην Αθήνα κατήγγειλε η TikToker Δήμητρα Λιαράκου.

«Ένα βίντεο που δυστυχώς μόνο οι γυναίκες θα καταλάβουν. Είχα πάει στο κέντρο της Αθήνας για να πάρω τις πινακίδες μου επειδή είχα φάει πρόστιμο στη δημοτική αστυνομία. Είχα πάρει τηλέφωνο νωρίτερα και είχα ρωτήσει τι χρειάζεται να έχω μαζί μου και μου είπαν ταυτότητα και δίπλωμα», άρχισε να διηγείται η νεαρή γυναίκα σε βίντεό της.

«Τέλος πάντων πάω, μου λένε πως χρειάζεται η ασφάλεια και η άδεια του αυτοκινήτου. Τα πάω, μου λένε χρειάζονται φωτοτυπίες, έχει εδώ δίπλα ένα φωτοτυπάδικο. Μου λέει ‘θέλεις να σε πάω, είναι επικίνδυνα εδώ τέτοια ώρα στον Άγιο Κωνσταντίνο’ και ήταν πρωί, είναι πρωί! Λέει ο άλλος ‘έλα συνόδευσε την κούκλα, πήγαινε την κοπέλα, έλα πήγαινέ την εσύ’ και κάτι τέτοια».

Με δάκρυα στα μάτια, η νεαρή συνέχισε την περιγραφή του τρόπου που παρενοχλήθηκε. «Πάω να βγάλω φωτοτυπίες και συνειδητοποιώ, ενώ έχω πληρωμένη την ασφάλεια, δεν βρίσκω το χαρτί της. Όλα αυτά γίνονται και ηλεκτρονικά. Λέω να βρούμε ηλεκτρονικά την ασφάλεια και αρχίζει να μου λέει ο ένας αστυνομικός να πάμε σπίτι του για να βρούμε την ασφάλεια», είπε.

«Ο άλλος χασκογελούσε δίπλα του. Έλεγα ξανά και ξανά ‘μπορούμε να βρούμε την ασφάλεια’ και έλεγαν ‘τι μπορεί να κάνεις εσύ για εμένα για να σου βρω την ασφάλεια’. Είμαι τόσο συγχυσμένη, τόσο συγχυσμένη. Ένιωσα να με υποτιμούν τόσο πολύ, δεν μπορείτε να φανταστείτε. Ήταν τρεις άνδρες και οι τρεις με συγχωρείτε και για την έκφραση, με κ@@@@@@@ζανε».

Για την καταγγελία ενημερώθηκε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος διέταξε άμεση διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσο ισχύει το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης. Ανάλογα έπραξε και ο νέος δήμαρχος Χάρης Δούκας ζητώντας να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.