Τελικά θα μεταβούν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας οι δυνάμεις των ΜΑΤ , οι οποίες αρχικά αρνήθηκαν να το πράξουν σε ένδειξη συμπαράστασης στον άτυχο 31χρονο συνάδελφο τους, ο οποίος συνεχίζει να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Ρέντη, στο περιθώριο του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Όπως χαρακτηριστικά μετέφερε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ κατευθύνονταν στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για το ευρωπαϊκό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι Χάϊφα.

Κάποια στιγμή σταμάτησαν επιδεικτικά στην περιοχή των Αμπελοκήπων κι αρνήθηκαν να μεταβούν στο γήπεδο. Οι αστυνομικοί είπαν στους ανώτερούς τους ότι θα πάνε στο γήπεδο μόνο αν σημειωθούν επεισόδια και αν υπάρξει κάποια έκτακτη κατάσταση.

Η στάση αυτή θεωρείται απότοκος του τραυματισμού που 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη που δέχθηκε ναυτική φωτοβολίδα.

Κατόπιν, οι αστυνομικοί γύρισαν στην βάση τους, στο Γουδί.

Δεν ήταν μία κίνηση συνδικαλισμού, αλλά είναι μία εσωτερική απόφαση των ανδρών των συγκεκριμένων διμοιριών.

Επέστρεψαν μετά από διαπραγματεύσεις

Μετά από διαπραγματεύσεις οι άνδρες των δυνάμεων των ΜΑΤ επέστρεψαν κανονικά στη θέση τους στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, έτοιμες να εγγυηθούν την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα για του Europea League.