Απότομη αλλαγή με ψυχρή εισβολή και χιόνια θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα, βράδυ Πέμπτης, 14 Δεκεμβρίου 2023, σύμφωνα με τις προβλέπεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αλλά και ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στο facebook.

Ο γνωστός μετεωρολόγος προειδοποιεί όσους σχεδιάζουν ταξίδι το προσεχές τριήμερος, Παρασκευή Σαββατο και Κυριακή, 15.16 και 17 Δεκεμβρίου είτε στη χώρας μας είτε σε κάποια άλλη χώρα των Βαλκανίων.

Ο Σάκης Αρναούτογλου μιλώντας για τις χιονοπτώσεις που έρχονται διευκρινίζει ότι τα χιόνια θα πέσουν «στα περισσότερα ορεινά της ενδοχώρας αλλά και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο και πολύ πιθανόν και στα πεδινά του κεντρικού και βόρειου Εβου».

Επιπλέον ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για ισχυρούς ανέμους που στο Αιγαίο θα μετατραπούν σε «θυελλώδεις βοριάδες».

Ανοιξιάτικος  σήμερα ο καιρός

Ωστόσο, για σήμερα ο καιρός προβλέπεται ανοιξιάτικος με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα με τις θερμοκρασίες να πιθανολογείται ότι κατά τόπου μπορεί να φτάσουν στος 24 βαθμούς κελσίου.

«Την Πέμπτη όπου αποκλείεται η θερμοκρασία σε τοπικό επίπεδο προς τα ανατολικά και νότια να προσεγγίσει και τους 24°» γράφει στην ανάλυσή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο καιρός τα Χριστούγεννα

Οσον αφορά τον καιρό των Χριστουγέννων ο Κλέραρος Μαρουσάκης αναφέρεται σε αυτόν γράφοντας ότι ο Άγιος Βασίλης δεν θα έρθει με έλκηθρο αλλά… με καραβάκι καθώς ο καιρός θα είναι ήπιος τουλάχιστον θερμοκρασιακά και δεν αναμένονται πολλά χιόνια.

Με καραβάκι και όχι με έλκυθρο ο Αγιος Βασίλης

«Μετά και από αυτή την «εξπρές» για άλλη μια φορά επιδείνωση του καιρού, φαίνεται να οδηγούμαστε σταδιακά σε μια ομαλοποίηση της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας η οποία πιθανόν να μας οδηγήσει μέχρι και τα Χριστούγεννα ή και λίγο παραπάνω. Έτσι λοιπόν φαίνεται πως ο καιρός των Χριστουγέννων θα είναι ήπιος τουλάχιστον θερμοκρασιακά χωρίς κάποιο ισχυρό ψυχρό κύμα να μας απειλεί αν και υπάρχει πιθανότητα στο διάστημα 20 με 22 του μήνα να περάσει ένα σύντομο ψυχρό κύμα φυσιολογικό για την εποχή. Ο Άγιος Βασίλης μάλλον θα προτιμήσει όπως όλα δείχνουν το καραβάκι κι όχι το έλκηθρο μιας και από χιόνια λίγα τα πράγματα, φυσιολογικό σε κάποιον βαθμό μιας κι ο Χειμώνας τώρα ξεκινά. Θα μπορούσε βέβαια το Φθινόπωρο να έχει λειτουργήσει καλύτερα τουλάχιστον για τα ψηλά βουνά μας αλλά μήπως λειτούργησε κανονικά στο θέμα των βροχοπτώσεων για να συζητάμε για χιόνια;»