Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα στην οδό Φίλωνος στον Πειραιά, με την περιοχή να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» & «Τα Νέα» μίλησε στο LIVE NEWS για τον εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στην είσοδο πολυκατοικίας

Ειδικότερα, ο εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε στη πολυκατοικία όπου στεγάζονται δικηγορικά γραφεία και άλλες εταιρείες, κοντά στα δικαστήρια του Πειραιά, εξερράγη, με αποτέλεσμα να καταστρέψει ολοσχερώς κατάστημα υποδημάτων, που βρισκόταν στο ισόγειο.

Αυτή όμως, δεν ήταν η πρώτη επίθεση στο συγκεκριμένο σημείο.

Όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, για να διαλευκανθεί η τωρινή επίθεση, οι αστυνομικοί στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην προηγούμενη επίθεση που σημειώθηκε στις 8 Ιουλίου του 2020.

Συγκεκριμένα, τότε είχε τοποθετηθεί ένας εκρηκτικός μηχανισμός με γκαζάκια. Η έρευνα τότε είχε αναδείξει μία εκκρεμότητα που πιθανόν να είχαν οι υπεύθυνοι κάποιου από αυτά τα γραφεία και η έρευνα είχε εστιάσει σε μία συγκεκριμένη εταιρία και στις συναλλαγές που είχε.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως η τωρινή επίθεση είναι άμεσα συνδεδεμένη με εκείνη του 2020.

Επιπλέον, το 2018 είχε γίνει επίθεση εναντίον υπαλλήλου της συγκεκριμένης εταιρείας.