Σε ηλικία 61 ετών απεβίωσε ο βραβευμένος με Emmy ηθοποιός Andre Braugher. Όπως ενημέρωσε ο ατζέντης του και επιβεβαίωσε η οικογένειά του (η σύζυγος Ami Brabson και οι τρεις γιοι) ο θάνατος προήλθε μετά από σύντομη ασθένεια

Γεννηθείς στο Σικάγο την 1η Ιουλίου του 1962 και απόφοιτος του πανεπιστημίου Stanford κα της δραματικής σχολής Juilliard School, ο διάσημος καρατερίστας είχε ταυτιστεί με τον ρόλο του αστυνομικού σε δημοφιλείς σειρές της αμερικανικής τηλεόρασης.

Ευρέως γνωστός έγινε ως o χαρισματικός ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών Frank Pembleton στο Homicide: Life on the Street που διήρκησε έξι σεζόν (1993-1999).

Ήταν ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας αυτός που ενσάρκωνε ο Andre Braugher, ένας φανατικός Νεοϋορκέζος καθολικός που είχε λάβει την παιδεία των Ιησουιτών και μιλούσε λατινικά και ελληνικά! Ήταν ένας αστυνομικός που σπανίως έκανε χρήση όπλου και κυρίως διακρινόταν για την ικανότητά του στην απόσπαση ομολογιών από τους δράστες εγκλημάτων.

Ακολούθησε ο επίσης εμβληματικός ρόλος του Raymond Holt – διοικητή του τμήματος 99, – στο πολύ πιο φρέσκο και «σουρεαλιστικό» Brooklyn Nine-Nine (2013-2021).

Σε αυτήν την κωμική σειρά ο Braugher υποδυόταν έναν έναν υψηλόβαθμο αστυνομικό που ναι μεν ήταν ευαίσθητος και καλλιεργημένος, αλλά έδινε έμφαση στους τύπους λειτουργώντας μονίμως με ψυχρότητα, δίχως να επηρεάζεται από συναισθηματισμούς. Αντιμετώπιζε τα πράγματα με στωικότητα και λογική. Αφροαμερικανός και μέλος της LGBTQ κοινότητας, υποστήριζε στο σίριαλ πως η «ταυτότητά» του είχε καθυστερήσει την προαγωγή του κι αυτό ήταν κάτι που επιδρούσε στον χαρακτήρα του.

Ο Andre Braugher είχε επίσης συμμετοχές σε δημοφιλή προγράμματα όπως το Kojak και το Men of a Certain Age. Ήταν ακόμη συμπρωταγωνιστής των Denzel Washington και Matthew Broderick στο Glory, ως δεκανέας Thomas Searles. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, επρόκειτο να επανέλθει στην τηλεόραση για να πρωταγωνιστήσει σε σειρά μυστηρίου που είχε συμφωνηθεί να προβληθεί από το Netflix.

«Δεν είχα ξαναδεί έναν ηθοποιό σαν αυτόν στην τηλεόραση», είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ο Tom Fontana, σεναριογράφος και παραγωγός του Homicide.