Η ζωή του Κώστα Νεστορίδη, που απεβίωσε τρεις μήνες πριν συμπληρώσει τα 94 χρόνια του, ήταν ένα ψηφιδωτό από λογιών λογιών ιστορίες.

Παιδί προσφύγων που διέφυγαν στη Δράμα για να γλιτώσουν, πιτσιρικάς που κλωτσούσε μια κάλτσα της μητέρας του γεμισμένη με χόρτα για να εξασκηθεί εγκαταλείποντας το σχολείο και δουλεύοντας λούστρος στην Ομόνοια, έφηβος που δήλωσε ψεύτικο όνομα και δεν αγωνίστηκε ποτέ στον Ολυμπιακό που τον είχε πρωτοανακαλύψει, αρχισκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος για πέντε σερί σεζόν (1959-1964).  Μέχρι και τραγούδι από τον Βαγγέλη Περπινιάδη είχε γίνει.

«Ποιος μπορεί να πει πως δεν έχει δει την ΑΕΚ δοξασμένη και θριαμβευτική.
Και σαν τον Νεστορίδη κανένας δεν θα βγει να λέει πως η μπάλα εκεί θα καρφωθεί.

Και η ΑΕΚ έχει γράψει δόξες και χαρές που δεν ξεχνιούνται ακόμα γιατί είναι χθεσινές.
Και σαν τον Νεστορίδη κανένας δεν θα βγει να λέει πως η μπάλα εκεί θα καρφωθεί.

Μονάκριβο στολίδι η ΑΕΚάρα μας και όλοι την αγαπάμε σαν την Ελλάδα μας.
Και σαν τον Νεστορίδη κανένας δεν θα βγει να λέει πως η μπάλα εκεί θα καρφωθεί» είχε γράψει και ερμηνεύσει ο λαϊκός μουσικοσυνθέτης και τραγουδιστής, εμπνευσμένος από ένα και μόνο φωτογραφικό καρέ που προέκυψε σχεδόν τυχαία.

Η ιστορία πίσω από το τραγούδι για τον Κώστα Νεστορίδη

Εκείνο το συμπτωματικό καρέ που απεικόνιζε τον «Νέστορα» του ελληνικού ποδοσφαίρου να δείχνει στον (εξίσου θρυλικό τερματοφύλακα) Σάββα Θεοδωρίδη πού ακριβώς θα του κλωτσήσει την μπάλα παραμονές ενός ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του πανίσχυρου Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια, τον Γενάρη του 1960.

«Να, τώρα έπεσε το μάτι μου σε μια φωτογραφία στον τοίχο που είμαι με τον Σάββα Θεοδωρίδη. Έπαιζε η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και μάς είχαν πάει την προηγούμενη μέρα στο γήπεδο για να βγάλουμε φωτογραφίες. Είπα του Σάββα ‘κοίτα τη γωνία εκεί ψηλά, εκεί θα σου το στείλω’. Με έπιασε ο φακός να τού δείχνω τη γωνία. Αυτό έγινε. Εκεί έστειλα την μπάλα και βγήκε το τραγούδι», είχε διηγηθεί σχετικά ο Κώστας Νεστορίδης σε μια συνέντευξή του, αναπολώντας το πλούσιο ποδοσφαιρικό παρελθόν του.

Το παιχνίδι εκείνο είχε λήξει 1-0 για την Ένωση χάρη στο γκολ που είχε προβλέψει πως θα σημειώσει ο αλησμόνητος επιθετικός των 228 τερμάτων σε 263 συμμετοχές με τα κιτρινόμαυρα. Μάλιστα ο «Νέστορας» είχε σκοράρει πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης σε μια ποδοσφαιρική «αυτοεκπληρούμενη προφητεία».