​Εκτός φυλακής θα βρεθούν σύντομα ακόμη δέκα Κροάτες με απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, όπως συνέβη άλλωστε πριν από λίγες ημέρες με άλλους 30 συμπατριώτες τους.

Όλοι κατηγορούνται για εμπλοκή στην υπόθεση των επεισοδίων της 7ης Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στο θανάσιμο τραυματισμό του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη.

Με βάση τις ανακριτικές διατάξεις που έγιναν δεκτές και τις αιτήσεις των συγκεκριμένων κατηγορουμένων, τους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας για την παρακολούθηση αθλητικών αγώνων. Ταυτόχρονα επιβλήθηκε υποχρεωτική καταβολή εγγύησης ύψους 1.000  ευρώ για τον καθέναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κατατεθεί άνω των 90 αιτήσεων αποφυλάκισης και τις επόμενες ημέρες οι ελληνικές δικαστικές αρχές αναμένεται να κρίνουν τα εναπομείναντα αιτήματα αποφυλάκισης.

Ήδη άλλωστε οι πρώτοι αποφυλακισθέντες επέστρεψαν στην Κροατία.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση των αιματηρών επεισοδίων προφυλακιστηκαν τον περασμένο Αύγουστο συνολικά 105 κατηγορούμενοι, 102 Κροάτες, δύο Έλληνες και ένας εμπλεκόμενος στην υπόθεση αλβανικής καταγωγής.