5 το πρωί: Κατηγορητήριο – καταπέλτης για τον 18χρονο, στην αντεπίθεση ο Κασσελάκης, καταβολή επιδομάτων

Εν αναμονή των μέτρων που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας εντός κι εκτός γηπέδων, ο καθ' ομολογία δράστης του σοβαρού τραυματισμού του αστυνομικού βρίσκεται αντιμέτωπος με επτά αδικήματα.

1

Ποινική δίωξη στον 18χρονο για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού

  • Βαρύ το κατηγορητήριο: Σε δεινή σχέση βρίσκεται ο 18χρονος καθ’ ομολογία δράστης του σοβαρού τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού στη διάρκεια των πρόσφατων επεισοδίων στον Ρέντη με συνέπεια να χαροπαλεύει στο νοσοκομείο. Την Κυριακή ασκήθηκε η εις βάρος του ποινική δίωξη και πλέον η υπόθεση προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Μάλιστα αναμένονται κι επιπλέον συλλήψεις από την ομάδα των «καθοδηγητών».
  • Τα επτά αδικήματα: Ο νεαρός οπαδός κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης, βιαιοπραγία, κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών, όπως επίσης για ηθική αυτουργία. Μάλιστα όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.
  • Σοκαρισμένος ο πατέρας του: «Χθες το βράδυ τον έπιασαν. Δεν ξέρω, αν είναι αυτός. Καταστράφηκα…» ανέφερε ο εκ των γονέων του συλληφθέντος στο Mega, μην μπορώντας να πιστέψει ότι ο γιος του ήταν αυτός που ομολόγησε πως εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα προτού αυτή καρφωθεί στο πόδι του άτυχου αστυνομικού. «Ήρθε σήμερα το πρωί η Ασφάλεια και πήρε ρούχα. Η αστυνομία δεν μου έχει πει τίποτα», συμπλήρωσε χωρίς να μπορεί να ξεστομίσει πολλά περισσότερα.
2

Πυρά Κασσελάκη κατά Νέας Αριστεράς

  • Φουντώνει η αντιπαλότητα ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς: Ως «απολίτικη και ναρκισσιστική» περιέγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης τη διάσπαση που επιδίωξαν οι έντεκα ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές προτού συστήσουν τη Νέα Αριστερά εντός Κοινοβουλίου. Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τούς έψεξε για τη στάση τους υποστηρίζοντας ότι «προφανώς τους ενδιέφερε μόνο η καρέκλα του προέδρου του κόμματος» και γι’ αυτό δεν αποδέχθηκαν ποτέ το αποτέλεσμα των εσωτερικών διεργασιών.
  • Υπερασπίστηκε τον εαυτό του: Κατά τον Στ. Κασσελάκη, «εγώ έκανα ό,τι μπορούσα για να διαφυλάξω την ενότητα». Ειδάλλως δεν θα είχε προτείνει σε κανέναν εξ αυτών ν’ αναλάβει «σημαντικούς ρόλους στη Βουλή πριν καν ανακοινώσω το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας», όπως ισχυρίστηκε. «Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη και καθαρή», συμπλήρωσε ομολογώντας ότι εξαιτίας της φόρτισής του «υπήρξαν στιγμές που χρησιμοποίησα έντονες εκφράσεις».
  • Η υπόσχεση που έδωσε: «Τους επόμενους μήνες θα δείτε έναν ΣΥΡΙΖΑ καλύτερα οργανωμένο, ριζικά ανανεωμένο» δεσμεύτηκε τέλος ο κ. Κασσελάκης υποστηρίζοντας πως «θα επαναχαράξουμε στρατηγική, θα ανανεώσουμε τα όργανά μας και θα μπούμε σε θέση μάχης, στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές». Γι’ αυτό και έθεσε ως ορόσημο το συνέδριο του κόμματος που έχει προγραμματιστεί για τον Φλεβάρη.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Φρικιαστικός θάνατος 50χρονης από επίθεση σκύλων

4

Πότε θα πληρωθούν τα «χριστουγεννιάτικα» επιδόματα

  • Η καταβολή του Youth Pass: Το ποσό που έχει προβλεφθεί να καταβληθεί σε νέους κάτω των 20 ετών θα είναι το πρώτο που θα εμφανιστεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η πρώτη φάση καταβολής θα γίνει ως την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, ενώ η δεύτερη την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για ατομικό ποσό της τάξεως των 150 ευρώ που αφορά τους 130.000 που συμπλήρωσαν τις σχετικές φόρμες και διαπιστώθηκε πως πληρούν τα κριτήρια.
  • Ακολουθούν οι συνταξιούχοι: Αφού ολοκληρωθεί η καταβολή του Youth Pass, θα δρομολογηθεί η καταβολή του έκτακτου βοηθήματος των 150 ευρώ σε όσους λαμβάνουν χαμηλές συντάξεις – ως 700 ευρώ. Βάσει προγραμματισμού η κατάθεση στους λογαριασμούς θα γίνει τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, προτού δηλαδή αρχίσει η πληρωμή των πάγιων συντάξεων που λαμβάνουν.  Την Τετάρτη 20/12 θα καταβληθεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς  σε 730.000 συνταξιούχους (100-200 ευρώ) με προϋποθέσεις σύνταξη έως 1.600 ευρώ και προσωπική διαφορά άνω των 10 ευρώ.
  •  Τι θα πληρωθεί στις 22/12: Τρεις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα οι δικαιούχοι θα λάβουν το επίδομα ΟΠΕΚΑ, την έκτακτη οικογενειακή ενίσχυση, την ενίσχυση ΑμεΑ, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα θέρμανσης και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης.
5

Τρία τα μετάλλια της ελληνικής κολύμβησης

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr