Με λάμψη, φως και ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, ο Πειραιάς υποδέχεται τα Χριστούγεννα, την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου. Τα παιδιά έχουν και πάλι την τιμητική τους για αυτό το χωριό των Ξωτικών ετοιμάζεται να τα υποδεχθεί με παιχνίδι, δράσεις, δώρα, μουσικές και τραγούδι.

Πριν από όλα όμως πρέπει να σημάνουμε την έναρξη της γιορτής. Όλα ξεκίνησαν με τη φωταγώγηση του 16 μέτρων χριστουγεννιάτικού δέντρου στην «καρδιά» του Πειραιά, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου. Πάνω από 100.000 λαμπιόνια κοσμούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά δέντρα της πόλης.

Όσοι βρέθηκαν μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο απόλαυσαν τη ζωντανή μουσική από τον ραδιοφωνικό σταθμό «My Radio 104,6» σε ένα ξεχωριστό DJ set από τον DJ Αντώνη Δημητριάδη. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, τα παιδιά της χορωδίας των Εκπαιδευτηρίων της Iεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, αλλά και η πρωτότυπη μπάντα κρουστών Petros Kourtis And The Tin Soldiers Band ταξίδεαψαν μικρούς και μεγάλους με τις μελωδίες τους. Οικοδέσποινα της βραδιάς η Ρούλα Κορομηλά. Ο Πάνος Κιάμος ανέλαβε να ξεσηκώσει με τις επιτυχίες του.

Χριστούγεννα στον Πειραιά σημαίνει «Χωριό των Ξωτικών»

Από τις 8 Δεκεμβρίου -και για έναν ολόκληρο μήνα- η πλατεία Κοραή θα φιλοξενήσει το «Χωριό των Ξωτικών». Ένα παραμυθένιο χωριό εμπνευσμένο από τη μαγεία και τη ζεστασιά των Χριστουγέννων, «ξετυλίγεται» και αλλάζει την όψη της κεντρικής πλατείας του Πειραιά. Όλα όσα αγαπήσαμε επιστρέφουν.

Το εντυπωσιακό καρουζέλ των Χριστουγέννων, το χριστουγεννιάτικο τρενάκι, τα παιχνίδια για παιδιά, τα δεκάδες ξύλινα σπιτάκια φωτισμένα και γιορτινά, αλλά και ο Άγιος Βασίλης με τα ξωτικά του. Τα δύο τελευταία σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου ο Άγιος Βασίλης και οι πολύτιμοι βοηθοί του περιμένουν όλα τα παιδιά για φωτογραφίες αλλά και παράδοση γραμμάτων με δώρα, απευθείας στην «πηγή».

Μπορεις να διαβάσεις το αναλυτικό πρόγραμμα για τις παραστάσεις και τα δρώμενα στο Χωριό των Ξωτικών.

Και δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης. Σε κάθε γειτονιά τα παιδιά μπορούν να χαρούν το εορταστικό κλίμα. Μάγοι, ξωτικά, θέατρο σκιών, bubble show, kidspace, skateboard, cartoon, face painting, μουσική, διαδραστικά χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες τα περιμένουν για να διασκεδάσουν.

Το Σάββατο στις 9 Δεκεμβρίου η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει και φέτος στο Πασαλιμάνι, στο Ρολόι. Διαδραστικές και πρωτότυπες φιγούρες Minecraft, οι οποίες αλληλεπιδρούν με το κοινό με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και παιχνιδίσματα στα φώτα τους, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό θέαμα με την τεχνική της ανέπαφης διάδρασης.

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 18:30, στο Πασαλιμάνι, ζωντανεύει το παραδοσιακό λαϊκό έθιμο του στολισμένου καραβιού, που συμβολίζει το καλωσόρισμα των ναυτικών μας στα σπίτια τους και σηματοδοτεί την καινούργια πλεύση του ανθρώπου μετά τη Γέννηση του Χριστού, με τη φωταγώγηση του παραδοσιακού ξύλινου ιστιοφόρου «ΑΦΡΟΔΙΤΗ».

Ο «γίγαντας» του Πειραιά θα φωταγωγηθεί στις 14 Δεκεμβρίου

Tην Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου ο «γίγαντας» του Πειραιά «ξυπνάει» και γεμίζει ζωή, αισιοδοξία και χρώματα. Ο πρώτος ψηφιακός και βιοκλιματικός ουρανοξύστης της Ελλάδος, ο Πύργος του Πειραιά, βάζει τα γιορτινά του και φωταγωγείται σε ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα, γεμάτο φως και έντονα συναισθήματα. Την επομένη, στις 15 Δεκεμβρίου, στο προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά έρχεται το Christmas Street Party από τον ραδιοφωνικό σταθμό «My Radio 104.6», με δημοφιλείς καλλιτέχνες της ελληνικής σκηνής, που θα τραγουδήσουν ζωντανά. Τις δύο πρώτες ώρες, το ραδιόφωνο «My Radio 104,6» θα εκπέμπει ζωντανά σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς από την πλατεία Κοραή.

Ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο πάρτι διοργανώνουν ο Δήμος Πειραιά και το Ανθρωπιστικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Έχω Τη Δύναμη», την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 16:00, στο Γυμνάσιο Καμινίων, το οποίο θα γεμίσει με χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και δραστηριότητες για όλα τα παιδιά.

Το «Χριστουγεννιάτικο Τρένο Της Χαράς», βγαίνει για ακόμα μια χρονιά στους δρόμους της πόλης για να «σκορπίσει» το πνεύμα των Χριστουγέννων. Στο τρένο, μια παρέα ξωτικών συνοδεύει τους επιβάτες σε μια αλλιώτικη, γιορτινή, απολαυστική διαδρομή.

Έτοιμοι για ένα ακομα Santa Run Piraeus;

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στις 09:00, με σημείο εκκίνησης την πλατεία Κοραή, μικροί και μεγάλοι φορούν τη στολή του αγαπημένου Άγιου Βασίλη και τρέχουν στο 4ο «SANTA RUN PIRAEUS!», σε μια διαδρομή που περνά από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης.

Στις 22 Δεκεμβρίου έρχεται η «Κόκκινη Νύχτα». Τα καταστήματα της πόλης παραμένουν ανοιχτά από τις 10.00 έως τις 23.00, με ελκυστικές προσφορές και ειδικές εκπτώσεις. Παράλληλα, ξυλοπόδαροι, μασκότ, μάγοι, ξωτικά και Αϊ Βασίληδες, θα κατακλείσουν από νωρίς το κέντρο της πόλης, βάζοντας στο πνεύμα των Χριστουγέννων μικρούς και μεγάλους, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου, θα πλαισιώσει με εορταστικές μελωδίες τις δράσεις. Kατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα μοιράζονται δωροεπιταγές από καταστήματα του Πειραιά στους καταναλωτές. «Θρυλική» νότα στο γιορτινό event θα δώσει η μασκότ του Ολυμπιακού, με δώρα και φωτογραφίες με τα παιδιά.

Μουσικά και χορευτικά δρώμενα, καθώς και magic shows θα απολαύσουν όσοι παρευρεθούν, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, από τις 17:30, ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία του συγκροτήματος «The Swingin Cats».

Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα γίνονται; Δεν γίνονται, για αυτό και την Παραμονή των Χριστουγέννων στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, θα σε περιμένει μια γιορτή γεμάτη χριστουγεννιάτικες μελωδίες και μουσικές από όλο τον κόσμο. Παραδοσιακά κάλαντα από παιδικές χορωδίες και πολιτιστικούς συλλόγους, ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων από κάθε γωνιά της Ελλάδας και διάφορες χώρες του κόσμου.

Στις 30 Δεκεμβρίου καταφθάνει στον Πειραιά ένα υπέροχο ιστιοφόρο από το μακρινό Περού και ο Δήμος σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Περού πραγματοποιεί μια ξεχωριστή γιορτή, με χρώματα, αρώματα, μουσικές και γεύσεις από την χώρα των Άνδεων. Το περουβιανό ιστιοφόρο BAP UNION, θα πιάσει λιμάνι, στο ταξίδι του στον γύρο του κόσμου, θα στολιστεί και θα είναι επισκέψιμο για το κοινό. Θα έχεις τη δυνατότητα να επισκεφθείς την έκθεση προϊόντων και περουβιανής τέχνης στο πλοίο, να παρακολουθήσεις πολιτιστικά δρώμενα και να δοκιμάσεις καφέ και σοκολάτα από τις Άνδεις.

Κι αφού το Σάββατο (30/12) θα είσαι στον Πειραιά, είναι ευκαιρία να παρακολουθήσεις μαζί με όλη την οικογένεια μια τσίρκο διαδραστική παράσταση στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου. Τα παιδιά θα συμμετέχουν ενεργά κατά τη διάρκεια της παράστασης, θα γίνουν βοηθοί των ξωτικών, θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν.