Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο ο 31χρονος αστυνομικός, που τραυματίστηκε χθες (7/12) από φωτοβολίδα έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ ήταν προγραμματισμένο νέο χειρουργείο, το οποίος προς το παρόν αναβλήθηκε. Ο 31χρονος αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Χθες, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, «ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55, μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων, έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό».

Από το πόδι του αφαιρέθηκε μεταλλικό αντικείμενο μήκους 5 εκατοστών, 2 εκατοστών πάχους και 2 εκατοστών πλάτους.

Στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή βρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Προσευχόμαστε για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του. Ο αστυνομικός μας δέχθηκε «δολοφονική επίθεση». Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη. Είναι ζήτημα νομιμότητας και είναι ζήτημα δικαιοσύνης» είπε ο Γιάννης Οικονόμου έξω από το νοσοκομείο, μετά το χειρουργείο που έκανε ο αστυνομικός.