Σε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός Αktor πάλεψε για ένα ημίχρονο τη Ρεάλ Μαδρίτης όσο είχε κέφια ο Κέντρικ Ναν που είχε 20 πόντους πριν το εικοσάλεπτο, αλλά τελικά λύγισε, έχασε καθαρά 78-90 από τη σαφώς ανώτερη πρωτοπόρο της Euroleague και έπεσε στις 6-7 νίκες, με τρεις σερί ήττες.

Η Ρεάλ με τρομερά ποσοστά για εκτός έδρας ματς (13/26 τρίποντα) και πολυφωνία στο σκοράρισμα, κλείδωσε τη νίκη από την τρίτη περίοδο όταν προηγήθηκε με 17 πόντους και έφτασε στην έκτη νίκη στο ΟΑΚΑ στα επτά τελευταία ματς, κάνοντας το 12-1 στη βαθμολογία.

Ισορροπημένο ξεκίνημα

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, ισορροπώντας την κατάσταση, μετά από μια μικρή διαφορά που πήρε η Ρεάλ. Ο Ναν με δύο τρίποντα κράτησε τον Παναθηναϊκό στο σκορ.

Στη δεύτερη περίοδο ο Κέντρικ Ναν απογειώθηκε. Οι ισπανοί προηγήθηκαν με διαφορά εννιά πόντων, 26-35, αλλά ακολούθησε ένα τρομερό σερί 14-0 και ο Παναθηναϊκός με τον αμερικανό να μην έχει αντίπαλο, προηγήθηκε 40-35 και 45-39. Ωστόσο στο τέλος δεν ήταν συγκεντρωμένος και η Ρεάλ πήρε πάλι προβάδισμα 45-46, με ηγέτη τον Χεζόνια.

Ωστόσο όταν σταμάτησε η επαφή του ναν με το καλάθι, η Ρεάλ έδειξε γιατί είναι πρώτη στη βαθμολογία και πήγε τη διαφορά στους εννιά πόντους (51-60). Σλούκας, Γκριγκόνις και Βιλντόσα είχαν μαζί δύο πόντους με 1/14 σουτ, ενώ οι Ισπανοί άρχισαν να παίρνουν πόντους από τον πάγκο τους για να προηγηθούν με 18 πόντους (52-70).

Ο Παναθηναϊκός έκανε προσπάθεια να επιστρέψει, αλλά η Ρεάλ σκόραρε με συνέπεια και με όλους τους πιθανούς τρόπους, επικρατώντας απόλυτα στο παρκέ.